Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Atacs feixistes
Rebuig i respostes a l'atemptat contra el Pi de les Tres Branques

L'atemptat contra el símbol de la unitat dels Països Catalans ha estat seguit de mostres d'indignació. Tot apunta que el grup neonazi MSR podria ser el responsable de la mutilació, ja que va atacar l'arbre el 2013

13/05/2014 Política

L'atemptat contra el vell Pi de les Tres Branques a Castellar del Riu ha estat seguit de mostres de rebuig i d'una ràpida reacció reivindicativa.

L'arbre simbòli i centenari no és la primera vegada que ha rebut agressions, com pintades de caire feixista i intents d'arrancar alguna de les branques.

Els castellers alcen un arbre humà

Per una banda avui mateix un grup de castellers de Berga han acudit aquesta tarda al pla de Campllong on s'alça el Pi de les Tres Branques, que es trobava tombat a terra enmig de la carretera d'accés. Hi han alçat un pilar de quatre coronat amb una estelada. Amb aquesta forma símbolica els castellers ha reivindicat el simbolisme de l'arbre, i han anunciat que si torna a patir atacs tornaran a alçar un nou castell humà.

Reacció a la xarxa

Els usuaris de les xarxes socials han denunciat l'atac al símbol amb tuits com "Esporguen el Pi de les tres branques. Aquests actes son els arguments del unionisme espanyol #volemvotar." O bé "Després de lo del Pi de les Tres Branques, encara hi ha algú indecís? Ataquen Catalunya i els nostres símbols."

També a la xarxa han aparegut nombroses imatges del pi, amb comentaris que denostaven l'ataca. Entre les moltes imatges aquest mateix matí ha circulat una imatge de disseny del Pi de les Tres Branques mutilat amb l'afegitó "encerem", que junt a la figura de les dues branques en forma de "V" suma el missatge de "Vencerem."

Possibles autors de l'atemptat

A les xarxes socials s'ha atribuït al partit neonazi Movimiento Social Revolucionario (MSR) com a autors de la mutilació de l'arbre. Un partit que concorre a les eleccions i que mai ha estat il·legalitzat.

Des fa poca estona hi circula una fotografia en forma de reivindicació amb la bandera espanyola i la senyera i una banderola d'aquest partit. Però la imatge correspon a una de les agressions que ha patit el Pi de les Tres Branques en els últims anys, concretamet la reivindicada pel MSR el 2013.

Valora
Vídeos
L'extrema dreta ataca el Pi de les Tres Branques
Tallen una de les tres branques del Pi de les Tres Branques
TeleBerga1 L'atemptat contra el vell Pi de les Tres Branques a Castellar del Riu
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid