Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
L'Aplec del Pi de les Tres Branques perviu i es revitalitza

Aquest diumenge se celebra com cada any al pla de Campllong l'Aplec del Pi de les Tres Branques, organitzat per l'Ajuntament de Castellar del Riu (Berguedà). Enguany però, el consistori vol donar un nou impuls a l'acte, amb l'objectiu de revitalitzar-lo tal com està fent Maulets des de fa una dècada organitzant l'Aplec de Joves, el Rebrot, a Berga. 

En aquest sentit, en el marc d'aquest impuls, l'Ajuntament ha vinculat les entitats del municipi com els geganters i els trabucaires, així com d'altres entitats, amb l'Aplec del Pi perquè participin a la festa i així augmentar el ressò de la tradicional diada, segons ha explicat Joan Segado, tinent d'alcalde i regidor de Festes de l'Ajuntament de Castellar del Riu, a Ràdio Berga.

16/07/2011 12:30 Política
D'aquesta manera, els actes començaran a les 11 del matí amb una cercavila que comptarà amb la Cobla Pirineu, els gegants d'Espinalbet, els trabucaires de Castellar del Riu i el seguici del rei infant Jaume I, Guillem de Montrodon i la seva cort d'infants. En arribar al Pi hi haurà l'ofrena floral i els parlaments.
punys

D'altra banda, la representació nacional estarà protagonitzada pel catedràtic de la Universitat de València, Ferran Suay; el periodista de Vilaweb Pere Cardús i Quim Gibert, que representarà la Catalunya nord, Mallorca i l'Alguer.

Després dels parlaments, la Cobla Pirineu interpretarà els Segadors i diverses sardanes, i la 1 del migdia hi haurà activitats populars i parlaments al Pi Jove.

L'Ajuntament de Castellar del Riu fa anys que treballa per aconseguir que la zona del Pi Vell i el Pi Jove passi a ser municipal -ara és privat- i així poder-hi fer actuacions de millora i preservació.

Diumenge hi haurà servei de bus des de la parada del passeig de la Pau de Berga amb sortida a les 10 del matí i tornada a les 2 de la tarda. També hi haurà servei de microbús des de la carretera dels Rasos de Peguera fins al Pi durant tot el matí. Ho organitza l'Ajuntament de Castellar del Riu amb el suport de la Colla de Geganters d'Espinalbet, els Trabucaires de Castellar del Riu, Casal Panxo i l'associació Indrets del Record.

Maulets també hi contribueix

L'Ajuntament de Castellar no és l'únic que treballa per la revitalització i preservació de l'Aplec del Pi de les Tres Branques. Així, la programació del Rebrot ja inclou l'Aplec, de manera que a dos quarts de deu del matí de diumenge s'inicia la caminada des de la zona d'acampada fins al Pla de Campllong amb un guia i per aquells qui no vulguin anar a peu a les deu surten autobusos gratuïts del Passeig de la Pau.

D'altra banda a la una Maulets celebra el seu acte polític al Pi Jove, en què hi intervé un portaveu de Maulets del Berguedà i un membre de la CUP de la comarca; a les dues es fa un dinar popular al Pi Vell i a les tres un concert amb Avel·lina. A les quatre de la tarda surten els autobusos gratuïts cap a Berga.
 

Per saber-ne més:

Crònica de l'Aplec del Pi de l'any passat

"Gràcies al Rebrot, els Països Catalans han viscut 10 anys sembrant la llavor de la revolució" 

Entrevista: "Volem mostrar com un oci no consumista, participatiu i crític és possible" 

Els aplecs, una experiència arrelada al territori 

El Rebrot estrena pàgina web i presenta la programació del 10è aniversari 

El 10è Rebrot escalfa motors 

 

Rànquings
  1. Els Mossos d'Esquadra detenen a Girona el veterà militant independentista Quim Tell durant una protesta davant de la seu de la Fundación Princesa de Girona
  2. La Fundación Princesa de Girona intenta enganyar a l'Unigirona
  3. Alternativa per Cervià i Raset guanya les eleccions per primera vegada
  4. Convoquen una concentració a Girona en contra dels premis de la Fundación Princesa de Girona
  5. 44è aniversari de la mort del lluitador independentista Fèlix Goñi 'Bruc'
  6. Homenatge Nacional a Carles Castellanos i Llorenç
  7. Poble Lliure: "A Catalunya cal articular un Front popular, republicà i antifeixista per la Independència"
  8. Micro-mecenatge per fer possible el documental: “Laietana, 43. El cau de la Bèstia”
  9. El missatge de la Flama del Canigó a càrrec del conseller de Cultura a l'exili, Lluís Puig i Gordi
  10. La gran posada al dia (“The Big Catch-Up”)
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid