Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Independentisme
Clam per la Independència del conjunt de la nació al Pi de les tres Branques

El pla de Campllong, a Castellar del Riu, va tornar a ser escenari  de la tradicional diada reivindicativa del Pi de les Tres Branques, un dels referents de la identitat nacional dels Països Catalans,

28/01/2014

La Independència i el marc nacional "els Països Catalans" van centrar els diferents parlaments del Pi de les Tres Branques i del Pi Jove d'enguany, celebrat ahir al al Pla de Campllong, al municipi de Castellar del Riu. 

L’aplec es va viure de forma festiva i reivindicativa, amb trabucaires, l’actuació dels Castellers de Berga, ofrenes i  l'acte polític amb les intervencions de Quim Torra, director del Born Centre Cultural; Bartomeu Mestre 'Balutxo', escriptor; Francesc Ricart, del Casal Jaume I de Fraga, i Vicent Partal, director de VilaWeb. Abans, s'es fet una lectura escenificada del poema 'Lo Pi de les Tres Branques' de Jacint Verdaguer, a càrrec de la rapsoda Anna Maluquer.

A continuació, una cercavila dels gegants d'Espinalbet, els grallers dels Castellers de Berga i els trabucaires de Castellar del Riu. Amb l'acompanyament del grup musical Card Sec va fer l'arribada el rei infant Jaume I, amb el tutor, Guillem de Montrodon, la cort d'infants i el seguici d'assistents. L'acte també va comptar amb la presència dels Motards Independentistes dels Països Catalans.

Després l'acate va continuar al Pi Jove amb parlaments d'Aleix Cardona de Som Països Catalans, d'un membre d'ARRAN i de la Plataforma Aturem el Fracking.

Nova agressió feixista al Pi

Dies abans de la celebració de la diada, el Pi de les Tres Branques va patir una nova agressió feixista. Aquest cop per membres del Movimiento Social Republicano (MSR). Militants d’aquest partit polític d’extrema dreta vinculat a l’Aliança Europea de Moviments Nacionals van penjar una bandera espanyola al costat d’una catalana al Pi de les Tres Branques com “un atac a l’independentisme català”. També van posar la bandera del seu partit i van fer una pintada amb el seu símbol identificatiu en una pedra propera a l’arbre. 

 


Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid