Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
#1rdeMaig
Mobilitzacions de l'1 de maig a Girona

Avui unes 2.500 persones han recorregut Girona en dues manifestacions; una convocada pels sindicats majoritaris i la segona per moviments anticapitalistes.

01/05/2014 Drets i Llibertats

Milers de persones han participat aquest matí en les diferents mobilitzacions del Primer de Maig en defensa dels drets socials i laborals a Girona. Avui, a les 10.30h, hi ha hagut per segon any consecutiu un esmorzar popular i acció contra els abusos patronals i financers davant la Cambra de Comerç de Girona de l’avinguda Jaume I. A l’acte organitzat pels sindicats IAC i COS (amb la col·laboració d’Arran, CUP i Treballadors/es per la Independència) han assistit unes cent persones i s’hi han fet uns breus parlaments d’un treballador del comitè de vaga de Panrico i el veterà militant independentista Jaume Soler.

A les 12 del migdia dues manifestacions (que han reunit més de 1.000 manifestants cadascuna) han sortit de dos indrets diferents de la ciutat. La convocada pels sindicats majoritaris (CCOO i UGT) s’ha iniciat a la plaça Independència i l’organitzada per moviments anticapitalistes (Endavant, CGT, SEPC,CUP....) al “Punt de Trobada” de les Rambles. Les dues manifestacions han coincidit (de fet s’han “creuat” i la manifestació convocada pels sindicats majoritaris s'ha hagut d'aturar uns minuts per deixar passar la manifestació anticapitalista) a la plaça Catalunya des d’on es podia veure una gran pancarta penjada al Pont de Pedra que deia: “CCOO i UGT: -pactar i +lluitar”.

La manifestació anticapitalista ha acabat davant la seu de la Generalitat (plaça Pompeu Fabra) on s’han uns parlaments (i una pintada amb el lema “Capitalisme és terrorisme”) i la convocada per CCOO i UGT davant de l’Ajuntament de Girona (a la plaça del Vi) on hi havia una tarima des d'on han parlat el president del comitè d'empresa de la fàbrica Torraspapel de Sarrià de Ter (que tancarà definitivament d’aquí poques setmanes) i la secretària general d'UGT a la demarcació de Girona.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid