Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Espectacle i debat
Les Illes al Born Centre Cultural de Barcelona

Avui i demà, amb l’espectacle 'Jaume I, el més bell home del món', un concert de Biel Majoral i una jornada de debat sobre 'Les Illes avui'

02/05/2014 Territori

Aquest vespre, el Born Centre Cultural de Barcelona acull l'espectacle teatral "Jaume I, el més bell home del món". Una obra que ens convida a reflexionar sobre la nostra pròpia història i ens reflecteix la peculiar condició humana. A partir del text original de Joan Guasp, Miquel Suau es posa dins la pell de Jaume I per donar a conèixer la faceta més humana dʼaquest personatge, adaptant a l'escena, dirigint i interpretant aquesta confessió dʼuns fets que fan referència a la nostra història.

Demà, Biel Majoral oferirà un concert coincidint amb el quarantè aniversari del seu primer recital, el 1974 a s'Alqueria Blanca i per homenatjar-hi Biel Caragol, Biel des Cantó i el tio Gori de sa Serra, els cantants mallorquins que el van iniciar en el cant de tradició oral i als quals considera els seus mestres.

Coincidint amb el quarantè aniversari del seu primer recital, el 1974 a s'Alqueria Blancano acostuma a oferir recitals en aquesta etapa de la seva vida, tot i que en algunes ocasions accepta interpretar una cançó en actes de defensa de la llengua catalana i la identitat mallorquina.

Al migdia, hi ha programat una jornada de debat sobre el títol "Les Illes, avui". Primer,  s'analitzarà en quin punt es troben les Illes pel que fa al reconeixement de la seva identitat, llengua i cultura; de la manera com la política afecta aquest reconeixement i de les perspectives de futur. També de la relació que les Illes han de tenir amb les altres regions dels Països Catalans. Porta com títol "Cap on van les Illes Balears i Pitiüses" amb la participació de Biel Barceló, Isidor Marí, Bertomeu Mestre i Toni Trobat (moderador).

A continuació sota el títol, "Pensar el país des de les Illes" es debatrà el paper de les Illes Balears i Pitiüses en el marc general dels Països Catalans. Relacions existents, amb la participació de Melcior Comes, Guillem López Casesnoves, Biel Majoral i Ferran Pisà (moderador)

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid