Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Tricentenari
Els resistents de 1714 als carrers de Barcelona en còmic i il·lustració

Els carrers de la ciutat de Barcelona ofereriran fins el  30 de setembre de 2014 un recorregut pels escenaris de l’assalt final a Barcelona l’11 de setembre de 1714, a través del còmic i de la il·lustració

08/05/2014 Cultura

Es tracta d'un una producció de la resistència heroica de 1714 impulsada pel Tricentenari BCN, Ficomic amb il·lustracions d’ Oriol Garcia Quera, i textos de Carles Santamaria i l'assessorament històric d’ Agustí Alcoberro. Està acompanyada de textos en català, espanyol i anglès i en punts com l’Arc de Triomf, la plaça de Sant Pere o el Fossar de les Moreres.

En conjunt consta de  tretze instal·lacions ubicades als principals escenaris on van tenir lloc els combats de l’assalt de les tropes borbòniques a la ciutat l’11 de setembre de 1714.

Cada instal·lació té quatre cares: una vinyeta amb una escena de la lluita, la ubicació explicant que hi va passar a aquell indret de Barcelona, la biografia d’un dels protagonistes del setge  com el Duc de Berwick, Antonio de Villaroel o Josep Moragues a més d’una igran il·lustració i un text de l’època que ajuda a entendre els fets.Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid