Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Censura
Amnistia Internacional veta uns premis a Barcelona en el marc del Tricentenari

Amnistia Internacional (AI) ha tornat a mostrar la submissió al poder amb un acte de censura envers els actes del Tricentenari de l'ocupació borbònica de 1714

05/12/2013 Política

L'entitat Amnistia Internacional (AI) ha vetat que el lliurament del premi "Ambassador of Conscience" es realitzi a Barcelona. Un lliurament que es volia portar a terme en el marc dels actes del Tricentenari.

La gala de lliurament, que organitza Art for Amnesty (fundació de personalitats vinculada a Amnistia Internacional), no es podrà realitzar el 19 de març al Palau de la Música Catalana, tot i que apareixia al programa oficial del Tricentenari 1714-2014.

Amnistia Internacional ha vetat aquest acte, i s'ha posicionat com en altres casos amb els posicionaments polítics dels governats dels règims dels països on està implantada aquesta ONG. Com el cas dels nombrosos casos de tortura i vulneracions de drets humans a l'Estat espanyol (en el cas del independentistes catalans detinguts el 1992) que AI ha obviat reiteradament al·legant arguments com que la secció estatal de l'entitat no pot immiscuir-se en "assumptes interns." Novament AI ha mostrat una clara submissió al poder del règim del país on actua cadascuna de les seves "seccions."

Amnistia Internacional no vol el "Viure lliures" dels catalans

El Tricentenari BCN, que que organitza els actes sobre l'ocupació borbònica de 1714, va cedir l'espai per aquest esdeveniment. Tenia com a objectiu destacar el compromís de la ciutat de Barcelona amb les llibertats civils i els drets humans, d'acord amb l’eslògan "Viure lliures" del Tricentenari.

El comissari organitzador dels actes, Toni Soler, va assistir a Dublín el passat setembre com a convidat d'Art for Amnesty a la gala Ambassador of Conscience 2013, en què van ser premiats el cantant afroamericà Harry Belafonte, i l'estudiant paquistanesa Malala Yousfzai agredida per integristes.

Davant el veto d'Amnistia Internacional Soler, que paradoxalment és soci d'AI, s'ha mostrat "decebut" per l'acte de censura política. I ha declarat a diversos mitjans que "Pretenem que el Tricentenari parli de valors universals, però de vegades ens ho posen difícil", ha apuntat. Soler ha expressat també el seu pesar per Amnistia Internacional Catalunya perquè "no podrà comptar amb una magnífica plataforma de projecció".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid