Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Forces d'ocupació
No hi haurà més desfilades paramilitars de legionaris a Mataró

La notícia de Llibertat.cat va fer reaccionar la xarxa sobre les desfilades paramilitars a les processons

12/04/2012 Política
La notícia de Llibertat.cat del passat dia 8 sobre les desfilades de grups de legionaris espanyols a diverses poblacions catalanes com a Mataró i Roquetes (Sant Pere de Ribes) ha generat un seguit de reaccions de condemna d'aquests espectacles parafeixistes. La primera d'aquestes reaccions va ser el posicionament de la CUP de Mataró que va manifestar enèrgicament "No podem permetre cap manifestació d'espanyolisme i militarisme."

Tot i que aquestes processons catòliques acompanyades de grups paramilitars s'han portat a terme durant aquests anys amb el beneplàcit de governants de PSC-PSOE i CiU, la reacció a la xarxa ha fet que els ajuntament de diverses localitats facin marxa enrere i hagin pres mesures per no permetre les desfilades de les "Hermandades de Legionarios". Precisament un dels assistents a primera fila de la desfilada de la legió va ser el mateix alcalde de Mataró, Joan Mora, que dies després va manifestar "estar sorprès" per la presència dels paramilitars.

La polèmica ha arribat al punt que, fins i tot, la Generalitat de Catalunya també ha qualificat d'"insòlita" la presència de la Legió en la processó de Mataró. Per una altra banda, l'ajuntament de Mataró ha anunciat que que els legionaris no tornaran a fer desfilades durant la Setmana Santa.

 L'"Allau de crítiques a La Legión", tal i com informaven els mitjans locals de Mataró, es van inciar a la xarxa i a partir de la notícia de Lilbertat.cat: Més tard el govern local (CiU) va justificar la desfilada per la "manca d'informació per part dels organitzadors", mentre l'alcalde, Joan Mora, exposava al seu Facebook que s'havia "fet mal a la Setmana Santa mataronina per culpa d'una decisió equivocada". El portaveu del govern mataroní, Joaquim Fernández, va explicat aquest dimarts que la presència de la Legión "trenca el model d'unitat i integració de la Setmana Santa mataronina."

Alguns blocaires s'han fet ressò de l'origen de la notícia de denúncia de les desfilades dels legionaris, que al twitter va iniciar una llarga polèmica que s'ha resolt amb la decisió de l'ajuntament mataroní de no permetre aquests actes durant les processons catòliques.

En canvi, la reacció suscitada a Mataró no s'ha repetit a poblacions com Roquetes (Sant Pere de Ribes) o Badia del Vallès, on les "Hermandades" de legionaris espanyols realitzen habitualment desfilades paramilitars.

Recordem que durant aquestes processons paramilitars es va produir algunes escridassades i xiulades dels vianants que observaven amb disgust l'espectacle marcial. En diverses ocasions els paramilitars van amenaçar verbalment les persones que denunciaven aquestes desfilades feixistes.

Per saber-ne més:

Cou la presència de legionaris a la processó de Mataró La Malla.cat

La Comissió demana disculpes Tot Mataró

La Comissió de la SS garanteix que la presència de la Legión no es repetirà Mataró Ràdio

Uns exlegionaris se sumen a una processó de Setmana Santa a Mataró sense permís Ara.cat

Polèmica per la participació de la Legió en la Setmana Santa de Mataró El Periódico

Polèmica desfilada de legionaris a Mataró Diari Maresme

Mataró actuarà perquè els legionaris no tornin a participar sense permís en una processó 324.cat

Presència polèmica de la Legión a la Setmana Santa de Mataró Nació Digital

Inesperada desfilada de la Legión a la Setmana Santa mataronina Capgròs Mataró

Feixisme a les processons catalanes Directe!cat













 
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid