Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
LLUITA INSTITUCIONAL
La CUP de Bordils presentarà en el proper ple una moció en suport a l'ANC

La formació dona suport a l'ANC i a la resta de moviments socials que darrerament se'ls està criminalitzant i rebent greus amanaces

01/04/2014 Política

La CUP de Bordils, davant la denùncia per part del sindicat “Manos Limpias” per demanar il·legalitzar l’ANC per associació il·lícita, provocació a la sedició i malversació de cabals públics, vol manifestar el seu suport a l'Assemblea Nacional Catalana i a la resta de moviments polítcs i socials que pacíficament i democràtica treballen perquè el 9 de novembre es convoqui una consulta el Principat de Catalunya sobre el seu futur polític.  

En contraposició, el govern i la majoria de partits polítics estatals han manifestat reiteradament i de forma explícita l’oposició radical a permetre que les catalanes i els catalans es manifestin democràtica i pacíficament. D’una o altra manera, tenen la intenció d’impedir l’expressió lliure del poble català; negar les urnes tant als que volen la independència com als qui no.

L’espiral de tensió promoguda per l’Estat espanyol augmenta un grau cada dia que passa; l’estratègia és evident i ben planificada: de les declaracions de membres del Govern estatal i de partits polítics espanyols de l’oposició sobre la il·legalitat de convocar una consulta a la criminalització dels actors que la promouen.

En aquest salt qualitatiu, l’Estat espanyol ha comptat amb el suport disciplinat dels mitjans de comunicació estatals. 

El passat 19 de març, el diari El País va publicar una editorial titulada Un golpe de mano en què s’enviava el missatge que l’Assemblea Nacional de Catalunya allò que promou no és res més que un cop d’estat. Així, l’editorial manifesta que l’ANC aupada por el triunfo [en referència a les dues últimes convocatòries de l’11 de setembre] y ensoberbecida por la genuflexa actitud que le dispensó el poder autonómico democráticamente elegido, acaba de dar un salto en el vacío que sólo puede acabar mal. Esta organización reclama “la calle” como cosa suya y ya ha aprobado una “hoja de ruta 2014-2015” que constituye el diseño milimétrico de un golpe de mano contra la democracia representativa, a través de la imposición unilateral de una separación del conjunto de España.

Unes acusacions greus que perseguien promoure que la fiscalia o el Tribunal Suprem obrissin diligències contra l’ANC per il·legalitzar-la o que ho fes, per exemple, una entitat ultradretana com “Manos Limpias” a través d’una querella. I així ha estat!

L’alternativa contra aquesta actitud passa per treballar, treballar i treballar. Que res no canviï; que l’estratègia política de la por s’estavelli contra la legitimitat democràtica manifestada per la voluntat majoritària del poble de Catalunya perquè sigui consultat sobre el futur polític del país.

La CUP (Candidatura d'Unitat Popular) proposa al Ple l'adopció dels següents acords:

Primer.- Rebutjar les actituds amenaçadores i criminalitzadores contra els moviments polítcs i socials que pacíficament i democràtica treballen perquè el 9 de novembre es convoqui una consulta a Catalunya sobre el futur polític del país.

Segon- Expressar al nostre suport a l’Assemblea Nacional Catalana per la seva feina, que sempre s’ha caracteritzat pel seu tarannà democràtic i pacífic, en favor del dret d’autodeterminació del poble català.

 

Tercer - Comunicar l’acord pres a l’Assemblea Nacional Catalana per mostrar el suport del poble de Bordils, a través del seu ple, a la seva tasca.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid