Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
MEMÒRIA HISTÒRICA
El MAPA s'adhereix a la querella argentina contra els crims del franquisme

El MAPA (Moviment Arenyenc per a l'Autodeterminació), associació d'Arenys de Munt, s'adhereix a la querella argentina contra els crims del franquisme oberta per una jutgessa argentina

17/04/2014 Drets i Llibertats
Dimarts passat, a la presentació de les adhesions, el President   del MAPA va declarar que l'adhesió a la querella es fa pels  4 arenyencs que van ser assassinats al Camp de la Bota, Josep Colomer i Torrent CNT ( 11/03/1940), Vicenç Hernàndez i Bayo CNT ( 20/07/1940) i els dos regidors de l'Ajuntament d'Arenys de Munt, Joan Lleonart i Farran PSUC (12/06/1940) i Roc Martí Huguet CNT (12/11/1940), als quals s'ha d'afegir el regidor de transports Joan Grassot i Grivé, exterminat al Camp de Mauthausen (31/03/1941). El MAPA també s'afegeix a la petició que es citi a declarar al rei espanyol com hereu d'aquell estat, atès que va jurar els principis del Movimiento i representa la  seva continuïtat política.

Des del MAPA s'anima a l'Ajuntament d'Arenys de Munt i al seu Alcalde com a màxim responsable a que s'adhereixin en aquesta querella contra els crims del franquisme en la defensa dels arenyencs assassinats durant el franquisme, entre els quals hi ha dos regidors afusellats al Camp de la Bota i un regidor exterminat al Camp de concentració nazi de Mauthausen. Cal recordar que l'Ajuntament d'Arenys de Munt  va aprovar en el Ple del 19 de maig del 2013, una declaració institucional per donar recolzament a la querella argentina contra els crims del franquisme. Per aquesta raó l'Ajuntament d'Arenys de Munt es podria adherir a la querella que està en curs.


Valora
Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  6. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
  7. 7 diputats de formacions independentistes de Còrcega, Polinèsia, Bretanya, Nova Caledònia i Euskal Herria al Parlament francès
  8. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
  9. La CACG crida a participar a la manifestació del dia 10 a Lloret de Mar des de l'indret on es reuniran els Borbons
  10. Edicions del 1979 anuncia "Diccionari del fet i la qüestió nacionals" de Ferran Lopescu
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid