Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
INTERNACIONAL
La CUP comença una Gira Internacional per Amèrica Llatina i Europa per explicar la consulta sobre la independència

La delegació de la CUP d'aquest primer viatge l'han conformat el diputat Quim Arrufat i Edgar Mata, del Secretariat Nacional.

04/03/2014 Internacional
La CUP ha finalitzat aquesta setmana a Bolívia i Argentina la primera part de la seva Gira Internacional 2014, que té per objectiu principal obrir canals de comunicació directes amb governs i forces parlamentàries d'esquerres d'Amèrica Llatina i Europa per explicar la consulta sobre la independència de primera mà.

El diputat Quim Arrufat ha explicar que el viatge ha servit per "donar la nostra visió del procés" i "arribat a compromisos" que s'espera que siguin útils durant aquest 2014 "sobretot quan l'Estat il·legalitzi la consulta". Arrufat assegura que han pogut constatar "que hi ha qui promou arguments contra la consulta ad hoc i explica a aquests governs que els catalans volem la independència com a sortida insolidària a la crisi", per contra "nosaltres anem a explicar el procés de la gent, la legitimitat democràtica del referèndum i el bloqueig de l'Estat Espanyol".

A Bolívia, la delegació va parlar amb les Comissions de Política Internacional del Congrés de Diputats i del Senat i va tenir una reunió de treball amb Vicepresidència. A Argentina es va trobar amb diputats nacionals de diverses formacions de l'esquerra i de la majoria de govern, amb els presidents de la Comissió de Drets Humans i de la Comissió d'Afers Exteriors de la Cambra de diputats, amb el govern de la Província de Buenos Aires i amb diverses personalitats acadèmiques de referència al país.

La Gira prosseguirà en els proper mesos a països com Equador, Uruguai, Veneçuela, Irlanda, Escòcia, Alemanya, Portugal, Itàlia....

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid