Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Llengua
Lliurament del premi Martí Gasull i Roig a la millor iniciativa pel català

L'Assemblea de Docents de les Illes Balears? La Viquipèdia en català? El divulgador d'Elx Joan-Carles Martí? Demà es revelarà finalment qui és el guanyador`.

03/02/2014 Llengua
Guardó del Premi Gasull Guardó del Premi Gasull

Demà es lliurarà premi Martí Gasull i Roig a la millor iniciativa pel català en un acte que se celebrarà a les 20.00 h del vespre al Born Centre Cultural de Barcelona.Recordeu que els finalisyes són: L'Assemblea de Docents de les Illes Balears, la Viquipèdia en català i el divulgador d'Elx Joan-Carles Martí. Si voleu assistir-hi, cal enviar un correu a premimartigasull@plataforma-llengua.cat.

Dijous passat es va tancar el termini per votar el guanyador del premi, i més de 4.000 persones hi van participar. Aquests milers de votants hauran ajudat a triar qui s'endurà aquest premi, que lliurarà cada any la Plataforma per la Llengua a persones físiques o jurídiques que hagin contribuït a la millora de la situació de la llengua catalana, i que, a més d'esperonar l'activisme lingüístic, pretén homenatjar i recordar la figura d'un dels seus fundadors i principal impulsor de l'entitat, mort el setembre de 2012 en un accident de muntanya a l'Himàlaia.

El procés va començar al novembre, i des del principi la Plataforma per la Llengua li ha volgut donar un caire molt participatiu i popular: més de 300 persones van presentar un total de 96 candidatures diferents a guanyar el guardó, de les quals un jurat (composat per set persones reconegudes en àmbits molt diversos: Carles Torner i Pifarré, Bernat Joan i Marí, Joan Francesc Mira, Empar Moliner i Ballesteros, Jordi Manent i Tomàs, Bernat Gasull i Roig i Òscar Escuder i de la Torre) en va seleccionar tres finalistes. El guanyador també s'ha decidit per un procés de vot popular a través del web 

El guanyador obtindrà un premi en metàl·lic de 3.000 € i un guardó creat específicament per a l'ocasió per Joaquim Capdevila, orfebre i joier reconegut internacionalment i que ha dissenyat nombroses distincions, com la Creu de Sant Jordi, la Medalla d'Or de la Generalitat de Catalunya o els Premis Nacionals de Cultura, entre moltes altres. Us adjuntem una imatge del guardó.

 

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid