Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Vaga transport
La policia autonòmica rebenta la vaga informativa contra l'augment del transport a Manresa

Agents de l'ARRO van encerclar i impedir la protesta a Manresa durant gairebé dues hores, amb destacada violència, en una acció habitual contra les queixes per l'augment abusiu d'entre el 5% i el 8% en els bitllets més utilitzats

13/02/2014 Drets i Llibertats

La convocatòria rebentada per la força havia estat realitzada per la Coordinadora per la Transformació Social contra el Capitalisme i el Patriarcat del Bages. La policia autonòmica va escometre amb violència ahir dimecres a la tarda contra aquells i aquelles que es concentraven a l'estació de la Renfe de Manresa per protestar contra la pujada de preus del transport públic.

Els agents dels Mossos d'Esquadra van encerclar i impedir la protesta durant gairebé dues hores, temps que van trigar per buidar l'estació i impedir la crítica a l'augment dels preus.

El digital Manresa.info ha recollit un conjunt d'imatges que mostren la violència de l'operatiu per impedir la protesta contra l'augment abusiu del transport públic.

Cops, empentes i agressivitat per impedir la vaga informativa

Diverses desenes d'agents antiavalots de la policia autonòmica, de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO), van dissoldre amb violència la concentració pacífica de proclames i cartells. Van encerclar els activistes des de les dues portes de l'estació, colpejant, empenyent i arrossegant cap a fora l'edifici les persones concentrades. A banda dels agents de l'ARRO, també hi van participar agents convencionals i de paisà.

Rebentar vagues, funció pública?

Tal i com va passar fa pocs dies a Mataró, durant una protesta contra l'augment de preus del transport, els agents de la policia autonòmica han actuat amb l'objectiu de rebentar la vaga informativa. A finals de gener els Mossos d'Esquadra van actuar de forma similar contra el centenar de persones van participar en una protesta pacífica contra la pujada de preus del transport públic,  un augment d'entre el 5% i el 8% en els bitllets més utilitzats.

De nou, els agent de la policia autonòmica, en comptes de garantir la llibertat d'expressió i de manifestació, va actuar al servei d'una empresa de seguretat privada per impedir la queixa dels usuaris (veure fotografies de la protesta a Mataró)

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid