Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Català a l'Escola
Educació vol elimanar 187 línies en català al País Valencià, tot i les sentències del TSJ
21/12/2013 Educació

Per al pròxim curs la Conselleria d'Educació pretén eliminar les línies en valencià que han guanyat als tribunals tant el CP Ramon i Cajal com el CP Rei En Jaume de Xirivella seguint la política de retallades d'unitats educatives.

És el tercer dels centres que ha comptat amb els serveis jurídics de l'Oficina de Drets Lingüístics d'Escola Valenciana al qual li faltava que es dictaminara una sentència. Després del CC Sant Cristòfor Màrtir de Picassent i del CP Rei En Jaume de Xirivella, el Tribunal Superior de Justícia dóna la raó a les famílies del Ramón y Cajal que reivindicaven el dret a matricular en un programa d'ensenyament en valencià els seus fills i a la necessitat d'obrir-hi una línia en valencià per la manca d'oferta part de l'Administració educativa. La família que ha guanyat el judici presentarà en breu una reclamació al Ministeri d'Educació per recuperar les despeses que durant tres cursos ha hagut d'assumir per garantir-li a la seua filla l'ensenyament en valencià a un centre d'una altra localitat.

Tot i així, la Conselleria d'Educació proposa eliminar en total 187 unitats d'Infantil per al curs que ve i entre els afectats estan els dos centres públics que van guanyar als tribunals l'obertura d'unitats d'ensenyament en valencià per a Infantil, el CP Rei En Jaume i, recentment, el CP Ramon y Cajal de Xirivella. Són dues de les escoles que el curs que ve ofertaran una unitat d'ensenyament menys en Infantil de 3 anys. Després de la sentència, el Rei en Jaume ofertava per a aquest curs dues unitats d'ensenyament en valencià.

El pròxim curs es quedarà amb una. En el cas del Ramon y Cajal es passarà de tres unitats a dos. Això suposa que es pretenen eliminar dues unitats d'ensenyament en valencià al municipi, les dues unitats per les quals s'ha lluitat durant tres anys que passaren d'ensenyament en castellà a ensenyament en valencià, segons informa Escola Valenciana

En el cas de les comarques del nord del País Valencià se suprimiran 32 unitats d’Infantil, 14 de Primària i 2 d’Educació Especial.

La presidenta de FAPA-Castelló i la Confederació Gonzalo Anaya, Mª Dolores Tirado, ha lamentat, en unes declaracions a La Veu del País Valencià que “que la Conselleria aprofite les vacances de l’alumnat i la desarticulació, durant aquestes dates, de les organitzacions de pares i mares per publicar modificacions en l’organització escolar que afecten directament a l’educació dels nostres fills i filles”.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid