Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
ANC Girona
Actes de l'ANC a Girona

S’han convocat dos actes de l'ANC al barri del Mercadal de Girona el 26 i 28 de febrer

25/02/2014 Política
El dimecres 26 de febrer a les 19:00h a l’espai cívic de la plaça de la constitució. Tertúlia veïnal: Tens Dubtes? Vols Opinar? Acte obert a tothom. Hi haurà pica-pica.

El divendres 28 de febrer a les 20h a la Casa Cultura de Girona projecció del documental “Són bojos, aquests catalans!?”. Amb la presència de la protagonista Alina Mosser i el director del film David Valls.

El documental realitzat per Zeba Produccions amb el suport de Plataforma per la Llengua i Tallers per la Llengua (amb la col·laboració del Grup d'Estudi de Llengües Amenaçades (GELA) i el Centre Universitari de Sociolingüística i Comunicació de la Universitat de Barcelona (CUSC) mostra la situació del català i es presenta amb aquest a text “El català que és una llengua parlada per uns 10 milions de persones. Això la fa la novena llengua més parlada de la Unió Europea i dins de les 100 llengües més parlades que hi ha al món. És una llengua mitjana, equiparable en nombre de parlants a llengües com el txec, el suec, el búlgar, i té més parlants que el danès, l'estonià, etc. Tot i aquests fets objectius, què passa amb el català que no passa amb aquestes altres llengües? Per què el català no es troba en una situació similar a les altres llengües comparables en nombre de parlants en països democràtics? Per què el seu ús no està normalitzat? Per què es donen com a normals comportaments que no ho són? Per què sovint s'abandona la llengua? Com són els usos reals del català? Quines dificultats hi trobem?”

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid