Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
2 grups, 1 sol feixisme
Unitat contra el Feixisme i el Racisme (UCFR) d’Osona vol fer notar a tots els ciutadans, el caràcter del partit  PxC i de Josep Anglada, tal i com es pot veure en el creuament d'acusacions entre els seus membres d'apropració de diners i d'irregularitats administratives i de tota mena. Els insults i les coaccions per part d’Anglada, denunciat pels seus propis excompanys, es veu la veritable cara de partit. De fet, això ens ve a donar la raó,  i és que des de l’any passat hem denunciat el seu caràcter feixista i antidemocràtic, i hem fet campanya en contra la política d’odi i discriminació de PxC, aquí a Vic i a d’altres llocs.

Aquesta tasca constant de denúncia a diferents barris, municipis i comarques per part dels i les activistes d’UCFR, així com de les entitats que la conformen, ha debilitat i dividit PxC. Durant el últims anys, aquest partit feixista ha viscut una derrota rere una altra. El novembre de 2011, PxC va fracassar en el seu intent d’entrar al Congrés dels Diputats. El novembre de 2012, van quedar fora del Parlament de Catalunya, amb una important pèrdua de vots respecte als anteriors comicis catalans. I tot això passava en un context europeu on l’extrema dreta incrementava la seva representació en diversos països del nostre entorn.

Aquestes derrotes han contribuït a la pèrdua d’entorn, de militància i de regidories. Des de les darreres eleccions municipals, han perdut una quinzena de les 67 regidories obtingudes el maig de 2011. L’estiu passat en Josep Anglada va patir una derrota humiliant quan el ple de l’Ajuntament de Vic va aprovar una resolució, impulsada per UCFR Osona, que negava l’ús de les dependències municipals per a les activitats de PxC.   

La destitució del feixista vigatà de la direcció del partit que ell mateix va fundar, és també conseqüència d’aquesta situació de desgast continuat i constant. Un desgast que ha estat provocat, en bona part, per l’augment de les contradiccions entre el seu discurs i la seva realitat que ha vingut denunciant UCFR, així com per la percepció ciutadana i mediàtica de la naturalesa feixista del partit polític, i  del seu president i principal líder. Una percepció a la que ha contribuït la tasca unitària de sensibilització desplegada per UCFR, entre d’altres.

Tot i així, la destitució d’Anglada és només un pas més, ni tant sols el més important, a l’hora d’eradicar la presència i el discurs feixista a casa nostra. Els dirigents de PxC que han defenestrat l’Anglada són potencialment tant o més perillosos que ell. Des d’UCFR creiem que és massa aviat per saber si la nova direcció de PxC aconseguirà aturar l’hemorràgia territorial de regidors i militància, i si recuperarà el control real sobre el partit o aquest es desfarà per les lluites internes que ja fa temps que arrossega.

És evident que a Vic, els feixistes presents a l’ Ajuntament estan més dividits que mai, però encara hi ha 5 regidors feixistes, que continuen presents dins de la institució, distorsionant-ne el seu normal funcionament. Són dos grups, però un sol feixisme.

Des d’UCFR som plenament conscients que l’amenaça feixista no ha desaparegut, i per això caldrà enfortir la feina dels grups locals d’UCFR i crear-ne de nous on persisteix l’activitat de PxC. Però també estarem amatents per respondre amb rapidesa i eficàcia en aquells espais on el feixisme surti al carrer, ja sigui mitjançant pintades, manifestacions o agressions.

Finalment, denunciem el fet que, segons les informacions que ens han arribat, al ple de dilluns s’hi vol limitar dràsticament l’accés del públic. Entenem que aquest fet seria una irregularitat legal evident i ens mostraria una actitud preocupant de manca de sensibilitat envers l’obligada transparència de l’ajuntament, en un moment en que tothom s’omple la boca de conceptes com el de participació ciutadana.

Tanmateix, estarem a fora del ple informant i recordant a la gent que no hi ha feixistes bons i feixistes dolents, sinó només feixistes i racistes, sense importar massa quines sigles porten. Feixisme mai més, ni aquí ni enlloc. No passaran!

                   Unitat contra el Feixisme i el Racisme (UCFR) d’Osona - Vic, 28 de febrer de 2014
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid