Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
IMpunitat policial
Centenars de persones denuncien la mort d'un ciutadà armeni al CIE de la Zona Franca
10/12/2013 Drets i Llibertats

Unes 300 persones es van concentrat ahir davant la comissaria de la Policia Nacional de Via Laietana, a Barcelona, per denunciar els fets succeïts la matinada del 3 de desembre, que van acabar amb la mort del ciutadà d'origen armeni Aramis Manukyan, conegut com Alik. Tenia 32 anys, una filla de 7 i portava 12 dies intern en el CIE de la Zona Franca de Barcelona.

La concentració s'ha desplaçat fins a la plaça Sant Jaume, on es troben l'Ajuntament i la Generalitat de Catalunya, i allí s'han llegit diversos comunicats de denúncia. A més, els manifestants han format una esvástica amb veles per "denunciar l'estat d'apartheid i vulneració de drets humans que es produeix en els CIE" i altres polítiques del règim de control de fronteres.

En les últimes hores diversos col·lectius que advoquen pel tancament dels CIE, part de la comunitat armènia a Catalunya, així com el representant espiritual d'aquesta comunitat a Portugal i l'Estat espanyol, han estat treballant per contrastar la versió proporcionada per la Policia Nacional, recollint el testimoniatge d'interns del CIE, amics i familiars.

Tots ells coincideixen en una versió dels fets totalment diferent a la versió oficial. Segons les fonts consultades, abans de morir, Alik va rebre cops per part dels agents policials i tot seguit, va ser internat en una cel·la d'aïllament, des de la qual hauria estat cridant durant hores, abans que succeís el tràgic desenllaç.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid