Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
en defensa de la sanitat pública
Una cinquantena d’entitats amb l’acusació popular i la manifestació a Reus en defensa de la sanitat pública

Denunciar les males pràctiques que s’han dut a terme en l’àmbit de la sanitat i demanar als seus responsables que en paguin les conseqüències

 

11/12/2013 Salut

Ahir al vespre, a l’antic Hospital Sant Joan de Reus, una cinquantena d’entitats d’arreu dels Països Catalans va fer fet públic el seu suport a l’acusació popular de la CUP en els processos judicials relacionats en la gestió de l’àmbit sanitari, així com han realitzat una crida a la participació a la manifestació d’aquest dissabte a les 7 del vespre al Mercat Central de Reus.

A la roda de premsa, hi van participar representants d’una cinquantena d’entitats que donen suport a l’acusació popular i a la manifestació. En destaquen els sindicats Metges de Catalunya, CATAC-CTS/IAC, CGT, COS, UGT comarques Tarragona i CCOO Baix Camp, així com els comitès d’empresa de l’Hospital Sant Joan de Reus i el del Vendrell. A més, diferents seccions sindicats d’hospitals de Lleida, Cornellà i L’Hospitalet del Llobregat, Barcelona, Badalona o Lleida, entre d’altres. I, també, diferents plataformes que aglutinen usuàries de la sanitat, com ara Dempeus per la sanitat pública, PARS, Plataforma en Defensa de la Salut, el Grup de Treball de Sanitat de Tarragona o la Taula Ciutadana en Defensa de la Sanitat Pública de Reus.

La primera persona que va intervenir en aquesta presentació, ha estat David Vidal regidor de la CUP de Reus, el qual ha destacat que “la roda de premsa d’avui és la demostració que el que hem portat als tribunals no és un fet aïllat de Reus, sinó que es reprodueix arreu de Catalunya, encara que el Conseller Boi Ruiz s’entesta en mentir dient que el Cas INNOVA no hi té res a veure”.

És per això, que Vidal va destacar que “el front comú que presentem ha de servir per posar al descobert les males pràctiques que s’han dut a terme arreu de Catalunya en l’àmbit de la sanitat i demanar als seus responsables que en paguin les conseqüències, ja que la ciutadania no perdrà un dret tant elemental com és la sanitat perquè uns quants n’hagin fet un negoci”.

En nom de totes les entitats sotasignants, Natàlia Fuertes, filla d’una víctima mortal de les retallades de la Generalitat en sanitat, ha exposat els motius pels quals ha volgut d’exercir com a portaveu d’aquestes. “La manca de la fiscalització i d’inversió pública, les retallades en serveis i salarials de les professionals, les externalitzacions i privatitzacions, la doble llista d’espera i la passivitat dels diferents governs” són alguns dels motius que han portat a la situació insostenible actual, segons Fuertes.

Per contra, va posar sobre la taula “la tasca de la CUP de Reus, la PARS i Dempeus per la sanitat pública als jutjats o la persecució de mitjans com Cafè amb Llet i SICOM, que trenquen amb el silenci i la impunitat dels qui han convertit la sanitat en el seu negoci”.

En aquest sentit, ha apostat per la unió de forces entre professionals i usuàries de la sanitat “per acabar amb l’espoli dels serveis i els diners públics”, i ha realitzat una crida a participar en la manifestació de dissabte 14 a les 7 del vespre al Mercat Central de Reus, amb el lema “La sanitat no ha de ser un negoci!”.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid