Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
PxC es queda sola defensant el no empadronament de la immigració a Olot

Moisès Font, el regidor de Plataforma x Catalunya a l'ajuntament d'Olot es va quedar sol en el ple d'ahir defensant el no empadronament dels immigrats/des en situació irregular.

Durant el ple, l'organització independentista Maulets Garrotxa va desplegar una pancarta amb el lema "Cap persona és il·legal" com a mostra de rebuig a la moció presentada per PxC a Olot.

19/02/2010 12:25 Política

Maulets considera que el full de ruta "és molt clar, ben treballat i ben establert en el pla d'immigració i ciutadania aprovat el passat 2008".  L'organització entén que la voluntat de PxC és "introduir artificiosament, a Olot, un debat que no és el reflex real de les relacions entre persones".
 
L'ajuntament ha obert un blog, titulat Flash immigració, des d'on es vol parlar de manera oberta i transparent de tot allò que afecta a la immigració i evitar la proliferació de rumors i comentaris poc precisos que alimenten la desinformació i que poden generar confrontació entre veïns i veïnes. 
 
Moció defensada per PxC
 
La moció de Moisès Font intentava posar de manifest "la contradicció consistent a, per una banda, empadronar-los [els immigrants sense papers] i, per l'altra, no concedir-los un permís de treball". Segons Font, això "fa que hagin de sobreviure dels ajuts socials, de l'economia submergida o del treball clandestí o bé de la delinqüència; circumstància que no afavoreix gens ni mica la pretesa integració de tots els immigrants que arriben indiscriminadament al nostre país".

Tanmateix, va ser l'únic a defensar aquesta postura. La resta dels regidors se li van tirar al cim. El rebuig més contundent el va rebre del regidor d'ApG, Llorenç Plangumà, el qual va assegurar que "és [el de Font] un acte d'irresponsabilitat, perquè és atiar el foc mentre s'estan fent esforços per apagar-lo".

Per la seva banda, Jordi Coma, d'ERC, va titllar els arguments de PxC de "barrabassades" i la moció de "text molt ofensiu". Joan Albesa (PSC) va fer notar que el ple havia aprovat un pla de ciutadania i immigració (tot i que sense el vot de Font).

Fins i tot la dreta va trobar la proposta de PxC esbojarrada. Josep Maria Corominas (CiU) va assenyalar que el padró és útil per tenir un bon coneixement de la gent que viu a la ciutat, i Joaquim de Trincheria (PP) va posar l'accent en el fet que la iniciativa en aquesta línia presentada a Vic havia estat rebutjada de manera contundent per la Generalitat i l'Estat i que, per tant, la petició de Font no portava enlloc.
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid