Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Concentracions antiracistes a Cornellà de Llobregat i a València

La Campanya per al Tancament dels Centres d'Internament d'Extrangers (CIE) ha organitzat dues concentracions de rebuig contra el racisme i l'expulsió de persones immigrades.

Les protestes tindran lloc aquest dijous a un quart de vuit del vespre al metro de Sant Ildefons en resposta a l'assassinat del veí de Cornellà Carlos Gustavo, i dimarts que ve a les dotze del migdia davant del CIE de València en solidaritat amb la noia expulsada del país després de patir presumptament una violació.

21/07/2010 12:51 Drets i Llibertats

La Coordinadora Obrera Sindical - COS, sindicat per l'alliberament de gènere, de classe i nacional, també crida a la participació activa en aquestes dues concentracions.

EL RACISME ENS DIVIDEIX
(Assemblea ciutadana, familiars i amics de Carlos Gustavo)

Hores abans de la final del mundial, a Cornellà de Llobregat, tres individus van propinar una pallissa a un veí d'aquesta localitat. Carlos Gustavo, d'origen equatorià, va morir com a conseqüència de l'atac sofert. Li van colpejar brutalment entre crits de "sudaca de mierda" i "vete a tu país", segons els testimonis presencials, i ho van fer davant de la seva filla petita.

Els tres agressors van ser detinguts per homicidi, però el jutge va decidir deixar-los en llibertat imputant-los només un delicte de lesions. El fet ha merescut escassa atenció dels mitjans de comunicació, dedicats exclusivament a cobrir la victòria de la selecció espanyola. El nostre ajuntament sembla mirar per a altre costat ocultant, com en altres ocasions, el caràcter racista d'aquestes agressions.

Aquest crim xenòfob ens crida en primer lloc a solidaritzar-nos amb les persones properes a Carlos, la seva família, els seus amics i coneguts.

Volem denunciar el racisme homicida que està en la base d'aquest crim i les conductes feixistes que creixen emparades en les administracions "democràtiques". També denunciem la impunitat de la qual gaudeixen els que cometen aquest tipus d'agressions que haurien de causar alarma social.

El racisme que impregna la nostra societat és culpable de la invisible mort de Carlos, també de la invisibilitat de les morts d'aquells que intenten arribar en pasteres o de la vulneradora de drets humans Llei d'Estrangeria. Ens preocupa en gran manera la propagació dels actes i conductes racistes en la relació entre persones i comunitats. La mort que denunciem avui és només la punta de l'iceberg.

Amb aquest crim el conjunt de la societat perd. No siguem còmplices amb el nostre silenci, vine a la concentració en repulsa per aquest atac racista.

{youtube}MWrJpe_oUDU{/youtube}

 
La Campanya pel tancament dels Centres d'Internament per a Estrangers en solidaritat amb la companya Noura

CONCENTRACIÓ CIUTADANA DE PROTESTA
Dimarts 27 de juliol - 12h00 - CIE de València - Av. Dr. Waksman

Què ha ocorregut amb Noura?
Noura, ciutadana marroquina resident a Oriola, va ser identificada en ple carrer per la Policia Nacional espanyola. Al mancar de permís de residència, va ser detinguda en aplicació de la Llei d'Estrangeria i duta a la comissaria d'aquesta ciutat, on va passar una nit sencera. Noura assegura que aquesta nit un policia va abusar sexualment d'ella en el calabós de comissaria. A l'endemà va ser posada a disposició judicial per decidir sobre el seu internament en el CIE de València, mentre es tramitava el seu ordre de devolució al Marroc. Noura va denunciar els abusos sexuals i es va obrir un procediment penal per a investigar el presumpte delicte d'abusos sexuals comes per un policia en l'exercici de les seves funcions.

La denúncia per abusos sexuals no va detenir el procés d'expulsió de Noura, que va passar més de quaranta dies de captivitat en el CIE de Sapadors sense veure la llum del sol fins que va ser expulsada al Marroc. L'expulsió es va perpetrar a pesar de l'exigència que Noura romangués a l'estat espanyol per poder comparèixer com a víctima en el judici, exigència que van manifestar tant el seu advocat com el fiscal, a més del Consolat del Marroc a València (que va protestar davant el Ministeri d'Afers exteriors i la Secretaria d'Estat de Seguretat) i la Campanya pel tancament dels Centres d'Internament per a Estrangers, que va transmetre la queixa al Defensor del Poble.

Tant Noura com els seus familiars i advocat van ser informats que l'expulsió s'efectuaria per avió des de l'aeroport de Madrid, amb destinació al Marroc. Però Noura va ser requerida la mitjanit del dilluns 12 de juliol pels seus carcellers per a procedir a la seva expulsió en circumstàncies molt distintes. Fou duta en furgó policial des del CIE de València a l'aeroport de Barajas, on la van pujar la matinada del dimarts a un avió cap a Màlaga. En el CIE de Màlaga la van concentrar amb més víctimes d'expulsió i en altre furgó policial la van dur al port d'Algesires. Va marxar forçosament custodiada en un ferri cap a Ceuta i finalment va ser abandonada en la frontera mentre la seva família l'esperava en Casablanca, amb l'angoixa de no haver tingut informació del seu parador durant més de 24 hores.

Què denunciem?

Noura representa un cas extrem d'entre els milers d'éssers humans que són represaliats a l'estar espanyol pel simple fet de ser estrangers i haver exercit el seu legítim dret a emigrar. La vulneració dels drets fonamentals de Noura, sotmesa al pervers mecanisme de la Llei d'Estrangeria espanyola demostra en si mateix el sistema de repressió de les persones immigrants:

Noura va haver de sofrir molt per a aconseguir entrar a Europa, duia anys atemorida amb els controls policials fins que va caure en un que li va suposar més de quaranta dies de privació de llibertat en un CIE sense haver comès cap delicte, i finalment el sofriment d'una brutal expulsió.A aquests fets inacceptables i a la seva condició d'immigrant se suma la seva condició de dona: presumptament, un policia va abusar sexualment d'ella, aprofitant la seva indefensió tancada en el calabós de comissaria. El jutjat admet la denúncia i obre diligències prèvies. No obstant això, el procés d'expulsió s'accelera, es consuma i amb això la impossibilitat de realitzar una investigació i un judici en condicions, ja que es queda sense víctima ni testimoni, deixant així amb tota probabilitat impune al presumpte agressor.

Què reivindiquem?

La Campanya pel tancament dels Centres d'Internament per a Estrangers exigim el desmantellament de tots els CIEs que manté l'estat espanyol, i amb això el cessament del cicle de repressió, dels controls policials, de privació de llibertat i d'expulsions massives d'éssers humans, d'aquest país.

En el cas de la companya Noura, vam exigir que es reconegués la vulneració dels seus drets, internada en un CIE i deportada. Exigim que se li permeti retornar a territori de l'estat espanyol en condicions dignes, i vam exigir que se celebri en la seva presència un judici just al policia nacional presumpte agressor sexual de Noura.Exigim para Noura i per a totes i tots els companys migrants i refugiats a l'estat espanyol, que sigui respectada la Declaració Universal de Drets Humans.

 

Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. “Catalunya serà, CRISTIANA O NO, serà!”
  6. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  7. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  8. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  9. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  10. La República laica contra les ideologies de la desigualtat i el fanatisme embrutidor
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid