Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El PP de Barcelona proposa cedir el padró a la policia espanyola i la CUP el titlla de "racista"

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Barcelona titlla el Partit Popular (PP) de Barcelona de "racista" per la polèmica dels criteris xenòfobs que vol imposar el govern municipal de Vic en la inscripció de la immigració al padró municipal.

Segons Fernández Díaz, el padró ha de garantir l'autenticitat de les dades que aporten els nous empadronats, i la Policia Nacional -que té les competències d'estrangeria- ha d'accedir al cens per actuar contra la immigració il·legal i les màfies que actuen contra els immigrants.

14/01/2010 18:34 Política

En aquest sentit, la CUP considera que les mesures que vol adoptar l'ajuntament de Vic "atempten contra la cohesió social i els drets de les persones", tal i com ja ha apuntat la CUP de Vic i la Comissió de Defensa del Col·legi d’Advocats de Barcelona, entre d’altres.

D’una banda, apunta la CUP, cal recordar que la inscripció al padró municipal és obligatòria per a totes les persones residents al municipi i, per tant, que l’administració l’ha de facilitar.

La cessió de les dades del padró municipal a la policia espanyola, com ha proposat el Partit Popular de Barcelona, "és una mesura de caràcter racista inacceptable", exclama la formació, que recorda que en l’exercici de les seves competències les administracions no poden cedir les dades contingudes en el padró de manera genèrica i menys encara quan conté dades sensibles.

"Acceptar que la policia tingui accés al padró suposa una mesura intimidatòria que preten dissuadir als nouvinguts de la seva inscripció i, per tant, negar-los els drets i deures que se’n deriven", considera la candidatura.

És per això que la CUP de Barcelona exigeix la fi de la criminalització de les persones migrades i que s’abandoni la posició "irresponsable i incediària per part d’algunes formacions polítiques que només contribueixen a fer créixer el racisme i la xenofòbia a la ciutat".

D'aquesta manera insta l’Ajuntament de Barcelona a desobeir les normatives que atemptin contra els drets de les persones, negant-se a complir aquelles disposicions que pretenguin criminalitzar la solidaritat o convertir el padró municipal en un registre al servei de la persecució policial.

La CUP de Barcelona es compromet a seguir treballant pel dret de tots els veïns i veïnes de la ciutat, sigui quin sigui el seu origen, a gaudir d’unes condicions de vida dignes i a l’accés als serveis públics.

"Plantarem cara a tota expressió de racisme o xenofòbia al marge de qui en sigui el seu autor", manifesta la formació, que emplaça l’Ajuntament i la resta d’administracions i poders públics, entitats de la ciutat i moviments socials a treballar en aquest mateix sentit.

Per saber-ne més

L'ajuntament de Vic nega l'empadronament als immigrants que no tinguin el permís de residència - Llibertat.cat

Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid