Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Fotografia
Lliurament dels premis "Wiki Love" Monuments Països Catalans 2013
08/12/2013 Comunicació
Amical Wikimedia Amical Wikimedia

El proper  dimecres a les 19h, tindrà lloc l’acte de lliurament de premis de Wiki Loves Monuments en les diverses categories organitzades per Amical Wikimedia i els patrocinadors. Serà en el Palau de Mar, plaça de Pau Vila número 3, de Barcelona. L’edifici, antics Magatzems Generals del Dipòsit, és un dels monuments, una obra industrial eclèctica del segle XIX protegida com a bé cultural d’interès local, actualment seu del Museu d’Història de Catalunya.

L’organització sense ànim de lucre Amical Wikimedia atorga premis especials a les millors fotografies d’Andorra, Catalunya i el País Valencià. Al web s’han anunciat les fotografies finalistes d’Andorra, que participaran en la fase final internacional; de Catalunya i del País Valencià. La millor foto d’Andorra i del País Valencià rebrà respectivament un disc dur portàtil d’1TB gràcies a Amical Wikimedia. Pel que fa la millor foto dels monuments de Catalunya, obtindrà com a premi una tauleta tàctil, gràcies a la col·laboració de la Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya.

A més, les 3 millors fotos de monuments gestionats pel Museu d’Història de Catalunya tindran com a premi uns packs d’entrades a diversos monuments. La millor foto de monuments de les Comarques Gironines tindrà com a premi una nit d’allotjament per a dues persones a l’Hotel Terramar de Llafranc, facilitat pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona. També tindran altres opcions en el concurs d’àmbit espanyol i internacional.

El concurs fotogràfic Wiki Loves Monuments va unir el passat mes de setembre voluntaris de cinquanta països per documentar els llocs històrics, els monuments i el patrimoni cultural de tota la humanitat. Nascut el 2010, ha batut dos cops seguits el rècord de mundial del Guinness World Records de participació en un concurs fotogràfic. A l’edició de 2013 s’han carregat un total de 369.589 fotografies de monuments d’arreu del món, 19.572 de les quals dels territoris de parla catalana.

 

Com reconeix Vicenç Riullop, coorganitzador de Wiki Loves Monuments, “han estat tres campanyes seguides amb una resposta impressionant, però el que més satisfacció dóna són les petites històries de gent que ha redescobert el patrimoni que té prop de casa, s'ha interessat per descobrir els voltants i ha fet la seva aportació desinteressada per a que tothom el conegui”.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid