Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alliberament Nacional
La CAL considera que l'acord sobre el referèmdum és fruit de la mobilització popular
15/12/2013 Política
Capçalera de la manifestació de Girona del passat 11 de Setembre Capçalera de la manifestació de Girona del passat 11 de Setembre

La Coordinadora d'Associacions per la Llengua Catalana (CAL) es felicita per l'acord històric a què van arribar CiU, ERC, IC-EU i la CUP sobre determinar la pregunta i el dia per fer la consulta de l'autodeterminació de Catalunya. "Ha estat un llarg camí que va culminar  l'11 de setembre d'enguany en què la Via Catalana va aplegar gairebé 2.000.000 de persones a tot el territori català".

Per a la CAL, "aquest acord històric ha estat fruit de la mobilització de la ciutadania i de tota la societat civil que ha pressionat als partits polítics a no decebre les esperances i anhels de la població catalana. Ara però, ha començat el compte enrere per arribar al 9 de novembre del 2014".

Puntualitza que el camí no serà fàcil, davant tenim un estat que amb els seus aparells jurídics i mediàtics intentarà fer descarrilar el procés amb tots els poderosos mitjans que normalment ja ha fet servir per minar la nostra capacitat d'autogovern, com va ser la sentència del Tribunal Constitucional contra l'estatut i la constant laminació dels drets estatutaris.

És per això que assenyala que  serà necessari mantenir la cohesió social i que el procés sigui impecable, democràtic i amb “sentit de país”. Hem de fer veure a tota la ciutadania que la democràcia està per sobre de les lleis quan hi ha un ampli consens social.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid