Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Energia
L'AEiG Roca Guillera demana la solidaritat de tots els escoltes i guies per aturar la MAT

Fa una crida a la participació massiva d'altres agrupaments a la caminada per les zones afectades del 12 de gener

31/12/2013 Territori
Vot anticipat per la Consulta Popular sobre la MAT Vot anticipat per la Consulta Popular sobre la MAT

L'AEiG Roca Guillera s'ha posicionat rotundament en contra la MAT i també participa activament en la lluita per aturar-la. Ja fa setmanes que el seu vídeo NO a la MAT! corre per la xarxa, i ha sigut un èxit de visites des del primer dia. Però l' acte central amb el que volen centrar la campanya cap a la consulta és una caminada popular per les zones afectades el diumenge 12 de gener.

Serà una caminada que acabarà amb una botifarrada i amb unes activitats informatives sobre què és i què suposa la MAT encarades a totes les edats: des de xerrades per trucaires i pares fins a dinàmiques per Castors i Llúdrigues. És per tant, una activitat pensada l'agrupament sencer, i de fet ja han confirmat assistència de tot l'agrupament els AEiG Nostra Dona del Tura d'Olot i Bivac Sant Ponç de Tordera.

Des de Roca Guillera creuen que si aquesta caminada és un èxit i s'aconsegueix una gran assistència pot ajudar a fer molt més visible la lluita contra la MAT als mitjans i dinamitar així la participació a la consulta. És per això que demanen l'assistència a tot escolta i guia que pugui anar-hi. És una qüestió molt greu de la qual dependrà el seu futur com a Agrupament, ja que la construcció de la línia depèn la desaparició dels indrets on fins ara han fet les seves activitats. Per això esperen que es desperti en cada escolta i guia la solidaritat per donar-los un cop de mà en un moment tan dur com aquest.

35 torres d'entre 50 i 70 metres, travessarà els llocs més preuats de la zona

Set anys després de construir el primer tram de l'autopista elèctrica que passa pel terme farnesenc, els governs espanyol i francès i l'empresa privada Red Eléctrica Espanyola, amb el recolzament de la Generalitat de Catalunya, tornen amb la construcció a partir del febrer d'un nou tram que, amb 35 torres d'entre 50 i 70 metres, travessarà els llocs més preuats de la zona. Argimon, Farners, el Penjacants, Roca Guillera, els llocs on ara es pot gaudir de la natura, el paisatge, la salut i el patrimoni cultural.

Però els ciutadans de Santa Coloma de Farners, Riudarenes i Sils no pensen permetre aquesta agressió al territori, i s'ha organitzat per tal de donar-hi una resposta democràtica contundent. Per això han organitzat una Consulta Popular sobre la MAT pel proper diumenge 26 de gener, on tota la població pugui expressar el seu rebuig a la línia. Dissabte passat, la Bilbioteca Joan Vinyoli de Santa Coloma de Farners va acollir una jornada pel vot anticipat amb molt bona acollida.

Valora
Rànquings
  1. Dos "anti-wokes" de Reus "fan memòria" del seu pas per un casal de l'esquerra independentista
  2. Manifestació a Palma contra la massificació turística
  3. Manifest llegit a Plama al final de la manifestació sota el lema "Mallorca no es ven"
  4. «Buuuaaaaaah! Jo volia el meu...»
  5. Manifestació a Sant Just Desvern contra el Pla de la Bonaigua
  6. Poble Lliure exigeix responsabilitats a la CUP davant dels mals resultat electorals
  7. La CUP comença una ronda amb moviments socials per analitzar conjuntament la situació del país i compartir propostes i reptes
  8. Més de 170 organitzacions ciutadanes de tot l’estat espanyol presenten un manifest per denunciar la creixent militarització a la UE i la instauració d’un discurs bel·licista.
  9. Comença el judici a les 7 feministes encausades per la vaga del 8M del 2018
  10. Comença l'evacuació de turistes a Nova Caledònia mentre els independentistes protesten
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid