Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Ecologia
El GOB compleix 40 anys de lluita en defensa del territori

Dissabte 14 de desembre celebraran la trobada/dinar anual de socis, que enguany els reunirà a l'estació de ferrocarril de Sant Llorenç des Cardassar.

07/12/2013 Territori
El Grup de Ornitologia Balear (GOB) celebra aquests dies el 40 aniversari de la seva fundació El Grup de Ornitologia Balear (GOB) celebra aquests dies el 40 aniversari de la seva fundació

El Grup de Ornitologia Balear (GOB) celebra aquests dies el 40 aniversari de la seva fundació, el dia 1 de desembre de 1973. Per a celebrar l’efemèride, entre altres coses han organitzat un senzill acte el proper dia 18 de desembre a les 20:30 al Teatre Mar i Terra.

L'entitat manifesta que Han estat 40 anys plens d’història, de batalles guanyades i perdudes, però sobre tot d’esforç de moltíssimes persones que amb la seva il·lusió, suport i dedicació desinteressada han jugat un pes important en els esdeveniments que han condicionat el medi natural de les Illes al llarg de 4 dècades. "A totes elles els estarem sempre agraïts, i confiam que el suport dels socis i simpatitzants segueixi essent el poderós motor que ens impulsi per encarar el futur", apunta el GOB.

A finals de l’any 1973, un grup d’aficionats a l’ornitologia, que havien coincidit en un recompte de voltors, decidiren crear una associació per a l’estudi i conservació de les aus. Així, el dia 1 de desembre 6 d’ells signaven l’acta fundacional del “Grupo de Ornitologia Balear”. Difícilment podien imaginar la transcendència que tindria la seva iniciativa al llarg dels següents 40 anys.

La transformació de l’entitat ornitològica en entitat ecologista va ser una evolució ràpida i natural, davant el procés accelerat de destrucció del medi i l’amenaça a alguns dels espais naturals més emblemàtics de Mallorca. Al cap de pocs anys, el Grup Balear d’Ornitologia i Defensa de la Naturalesa s’estenia a les altres illes, creant-se una estructura de seccions insulars amb un alt grau d’autonomia d’actuació.

Trobada/dinar anual de socis

Dissabte 14 de desembre celebraran la trobada/dinar anual de socis, que enguany ens reunirà a l'estació de ferrocarril de Sant Llorenç des Cardassar. En diverses ocasions aquesta estació ha vist passar marxes en favor del retorn del tren a Llevant, i està molt lligada a la reivindicació d'aquesta causa. Per això, no deixaran passar l'ocasió de recordar-ho.

A les 11h els que voguem farem una caminadeta d'anar i tornar fins a la propera estació de Son Carrió (a uns 45 minuts de distància). A partir de les 13h es trobaran tots a l'estació de San Llorenç, on dinaran, hi haurà un poc de música i s'hi otorgaran els premis Alzina i Ciment.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid