Operació Garzón
El documental "Operació Garzón" es projecta a Eivissa

El documental, produït per Llibertat.cat a l’any 2012, ha estat presentat arreu dels Països Catalans i darrerament a Xile, l'Argentina i a la Bretanya

02/12/2013 Drets i Llibertats

El passat divendres dia 29 de novembre, tingué lloc la projecció i la posterior xerrada del documental Operació Garzón a les instal·lacions municipals de Sant Jordi de ses Salines a Eivissa.

Sa Bassetja, Assemblea Alternativa d’Eivissa, amb la col·laboració de l’Associació Cultural Ses Barsetes, organitzà aquest acte amb la intenció de donar a conèixer uns fets poc coneguts i que s’han intentat ocultar a l’opinió pública.

Contrainfo.cat, que s'ha fet ressò de la presentació, assenyala referint-se al contingut del documental que "Cal que aquests fets no caiguen en l’oblit i per això tenim el deure d’assenyalar els culpables de la repressió."

Presentacions arreu dels Països Catalans i a l'estranger

El documental impulsat per Llibertat.cat va ser subtitulat al francès el passat estiu i es presentà a Bretanya gràcies a la col·laboració de col·lectius independentistes bretons.

El documental, que ja va ser traduït a l'anglès i a l'espanyol, ha estat projectat a diversos indrets del món, amb una especial recepció a Sud-amèrica, amb projeccions a la Repúbica Argentina i Xile.

El 2012, una intensa gira de presentacions del documental de Llibertat.cat

L'estrena del documental es va iniciar abans de l'estiu del 2012, el 9 de juny, i va encetar una ruta de presentacions, actes i xerrades a teatres, casals, ateneus i sales de cinema d'arreu dels Països Catalans, però també a l'estranger.

"Operació Garzón" es va presentar durant el 2012 als Cinemes Girona de Barcelona, a la Universitat Catalana d'Estiu, al Teatre Monumental de Mataró, al Cafè Teatre L'Escorxador de Lleida, a la Fundació Caixa Manresa, al Casal Boira Baixa de Manlleu, a l'Ateneu Mulei de Molins de Rei, a l'Ajuntament de Riudellots de la Selva i a l'Ajuntament de Blanes, a l'acte de presentació d'Arran a Montcada i Reixac o de l'ANC a Cerdanyola del Vallès i a nombroses ciutats i viles del país.

Una de les presentacions de més importància va ser a l'acte "Catalunya vol viure en llibertat" que El Punt Avui va organitzar a Girona amb l'assistència de milers de persones en una presentació organitzada pel diari i pel casal El Forn. Encara durant el 2013 s'han realitzat moltes més presentacions del documental, entre les quals cal destacar les portades a terme a diverses ciutats del País Valencià i les Illes.

El dia 25 de juliol del 2012, coincidint amb el 20è aniversari de la inauguració dels Jocs Olímpics, Llibertat.cat va penjar el documental en obert a la xarxa durant tot el dia per contribuir a difondre l'altra cara dels Jocs. Actualment el documental es pot visionar a la xarxa.

Valora
ACONSEGUEIX EL DOCUMENTAL
Si vols el documental en DVD (amb subtítols en anglès i espanyol) només has d'enviar un correu electrònic a operaciogarzon@llibertat.cat i te l'enviarem a casa.
Col·laboradors
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid