Operació Garzón, 20 anys
Unes 130 persones assisteixen a la presentació del documental sobre l'Operació Garzón a Palma

L'acte va servir també per presentar el nucli d'Alerta Solidària a l'illa de Mallorca

08/12/2012 Diari de treball

Unes 130 persones van participar dimecres passat a la presentació del documental Operació Garzón contra l'independentisme català a Palma, la primera a Mallorca. Un acte que també va servir per presentar el nou nucli de l'organització antirepressiva Alerta Solidària a Mallorca.

El portaveu nacional de l'organització, Martí Majoral, es va encarregar de presentar el documental i també es va ver una breu presentació de les persones que impulsaran Alerta Solidària a l'illa.

Les primeres intervencions van exposar la necessitat que tenia l'illa de la implantació d'Alerta Solidària, tot recordant l'augment significatiu de la repressió d'aquest darrer any i la necessitat de treballar la repressió de manera més sistemàtica i continuada.

En un moment de les intervencions, es va llegir una carta de Ramon Piqué, membre d'Associació Memòria contra la Tortura, que no va poder participar a l'acte. A la carta, Piqué parlava del context històric del 92, així com de la batalla que suposà dur l'estat espanyol a judici a Estrasburg per no investigar les tortures a independentistes.

De la seva banda, Majoral va posar de manifest els moments d'aixecament que estan vivint aes Països Catalans, tant al Principat amb la pujada de les mobilitzacions independentistes com a les Illes amb les protestes d'enguany en defensa de la llengua catalana i contra les retallades. Tot seguit, explicà com mitjançant la repressió l'Estat pretèn aturar aquest cicle de protestes. La seva intervenció conclogué amb la necessitat de continuar la lluita i de no afluixar.

Després de la projecció del documental hi hagué diverses preguntes sobre qüestions relacionades amb el documental, com ara el paper que jugaren al 92 partits de l'esquerra institucional o les implicacions de la sentència condemnatòria del judici d'Estrasburg.

L'acte va tenir lloc al recentment creat Cine Ciutat, un espai cooperatiu que neix del tancament dels antics cinema Renoir, i en un moment especial, ja que enguany es compleixen 20 anys dels Jocs Olímpics que motivaren la ràtzia repressiva contra l'independentisme.

Valora
ACONSEGUEIX EL DOCUMENTAL
Si vols el documental en DVD (amb subtítols en anglès i espanyol) només has d'enviar un correu electrònic a operaciogarzon@llibertat.cat i te l'enviarem a casa.
Col·laboradors
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid