Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Operació Garzón, 20 anys
El documental sobre l'Operació Garzón es presenta a Elx

Desenes de persones s'apleguen en la presentació a Elx tot denunciant que els casos de tortura continuen produint-se i obrint noves expectatives de futur.

28/11/2012 Diari de treball
Organitzadors, encausats: Antoni Infante, Jeroni Salvador i Xavier Tolosana; Empar Salvador del FMPV i el el cantautor Carles Enguix Organitzadors, encausats: Antoni Infante, Jeroni Salvador i Xavier Tolosana; Empar Salvador del FMPV i el el cantautor Carles Enguix

Més de 50 persones assistiren el passat dijous, 22 de novembre a la presentació del documental Operació Garzón contra l'independentisme català que es va realitzar al Casal Jaume I d'Elx (Baix Vinalopó) organitzat pel Casal i el Fòrum per la Memòria del País Valencià (FMPV), i que va contar amb la col·laboració de Llibertat.cat.

La jornada va començar amb el passe del documental en primer lloc, les intervencions  dels encausats: Antoni Infante, Jeroni Salvador i Xavier Tolosana, i també d'Empar Salvador, pel Fòrum per la Memòria del País Valencià.

Empar Salvador

Per la seua banda, Empar Salvador va posar de manifest la doble rasant del jutge Garzón com a “jutge estrela” en la persecució dels dictadors a l'Amèrica Llatina, per una banda, i la seua complicitat en els casos de tortura denunciats a l'Estat espanyol. Salvador també va denunciar el silenci còmplice del genocidi franquista per part d’alguns agents de l’anomenada transició a la democràcia a l’Estat espanyol.

Xavier Tolosana

Durant la intervenció de Xavier Tolosana, va fer una descripció de la seua detenció durant la ràtzia del 92 a Tarragona, on va ser traslladat a la caserna de la Guàrdia Civil, per a posteriorment ser traslladat a Madrid sota la “llei antiterrorista”. Durant els dies d'incomunicació que va passar a Madrid fou torturat per membres de la Guàrdia civil per tal d'aconseguir una declaració, aquesta s'havia de produir com fos per als cossos repressius de l'estat.

Finalment, Xavier va fer un exercici públic de disculpa amb el Joan Durà, que també fou detingut durant la ràtzia del 92, això va provocar que Tolosana s'emocionés en un parell d'ocasions durant la seua intervenció, la qual cosa va motivar els aplaudiments dels assistents, i una volta aquesta acabà la seua intervenció, va rebre un abraç del Joan Durà.

Jeroni Salvador

Per part de Jeroni Salvador, també va parlar del que van suposar aquells dies per ell, quan va ser detingut i portat a l'Audiència nacional espanyola. Jeroni va parlar de l’evidència de les tortures, quan el jutge Garzón li feia referència a la comissaria 111 si es negava a col·laborar, tot i que finalment Salvador, no fou torturat, però va passar 18 mesos en presó. Jeroni Salvador també va fer referència a la impunitat dels cossos policials de l'Estat, ja que tot i que l'Estat espanyol, molts anys després, seria condemnat pel Tribunal de Drets Humans d'Estrasburg, cap dels agents, jutges ni polítics responsables de la ràtzia del 92 fou jutjat.

Antoni Infante

Finalment, Antoni Infante, va fer referència a que tot i que ja fa vint anys de la “garzonada” del 1992, la persecució per part de l'Estat espanyol a l'independentisme i els moviments socials no ha cessat, ja que continuen denunciant-se casos de tortura, maltractament i abús de poder per part de la policia, durant algunes manifestacions, vagues generals, i altres. Infante també va fer referència a que totes aquelles persones que foren perseguides, empresonades i torturades per l'Estat espanyol continuen lluitant als rengles de l'independentisme, i també va fer referència a les eleccions al Principat, en les què, segons Antoni, farà que es sumen molts diputats i diputades que apostaran per la independència, la integritat nacional dels Països Catalans i que això ajudarà a un canvi de paradigma polític i social al nostre país.

Una vegada finalitzades les intervencions, es va donar pas al torn de paraula per als assistents. La jornada va finalitzar amb un concert del cantautor Carles Enguix i un sopar popular que es va celebrar al mateix Casal.

Valora
Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  6. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
  7. 7 diputats de formacions independentistes de Còrcega, Polinèsia, Bretanya, Nova Caledònia i Euskal Herria al Parlament francès
  8. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
  9. La CACG crida a participar a la manifestació del dia 10 a Lloret de Mar des de l'indret on es reuniran els Borbons
  10. Edicions del 1979 anuncia "Diccionari del fet i la qüestió nacionals" de Ferran Lopescu
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid