Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Sanitat pública
S'allarguen les llistes d'espera a Tarragona

El Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública a Tarragona ha elaborat un informe sobre les llistes d'espera als centres de la ciutat.

15/11/2013 Salut

L'informe elaborat pel Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública fa una comparació entre les dades oficials i les dades del buidatge de diverses visites a CAPs de la ciutat de Tarragona i a l'Hospital Joan XXIII durant el període del 10 de setembre al 5 de novembre de 2013. El procediment de recollida de dades ha estat mitjançant una paradeta informativa en què els propis usuaris i usuàries donaven les seves dades i indicaven el temps d'espera que els han especificat i el temps real que fa que esperen.

En total, s'han analitzat les dades de 51 usuaris, 21 dels quals pendents d'una intervenció quirúrgica, 12 pendents de proves diagnòstiques i 18 pendents de visites a especialistes.

Intervencions quirúrgiques

Les dades s'han comparat amb amb el Decret 354/2002 que estableix 6 mesos com a temps màxim d'espera. De totes maneres, el Departament de Salut tan sols dóna dades per a casos concrets d'operacions quirúrgiques.

Pel que fa a les dades, només un dels casos analitzats no superava el temps d'espera de 6 mesos, però tots els altres ja l'havien sobrepassat amb escreix. Els casos més preocupants són els d'un pacient que espera una intervenció a l'otorinolaringòleg de fa més de 4 anys i un pacient que fa 8 mesos que espera una litiasi renal. 

Proves diagnòstiques

Quant a les proves diagnòstiques, dels casos que indica el Departament de Salut, cap no coincideix amb el temps indicat. El cas màxim d'espera és un pacient que fa un any que espera perquè li donin hora per a una gammagrafia òssia, una prova que el Departament de Salut estipula que s'hauria de fer en 7 dies. Un altre usuari fa 11 mesos que espera una ressonància magnètica, quan la prova s'hauria de fer en 14 dies. L'espera mínima és un usuari que fa 1 mes i mig que espera un TAC, però el Departament de Salut indica que el temps màxim per a aquestes proves hauria de ser de 9 dies.

Visites a especialistes

Les visites a especialistes no es poden comparar amb dades oficials, però cal remarcar els 2 anys i 10 mesos d'espera a un al·lergòleg i els 8 mesos per a l'oftalmòleg.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid