Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Corrupció
El fill d'Aznar, convertit en conseller de la companyia que ha de vendre els pisos de Bankia

La nissaga Aznar es perpetua en l'espoli carronyer dels pisos de Bankia

18/11/2013 Internacional

José María Aznar Botella, fill de l'expresident del Govern espanyol i cap visible del PP, ha estat nomenat conseller de la companyia Promotoria Plataforma, societat vinculada a Cerberus i que s'encarregarà de la gestió dels actius immobiliaris de Bankia per a la venda.

El fill d'Aznar durà les regnes de l'entitat financera al costat de Juan Hoyos, amic del José María Aznar pare, ja que van ser companys de col·legi i ha estat el seu assessor personal.

El pes de José María Aznar a Caja Madrid era de sobres conegut, donada la seva relació personal amb el seu expresident, Miguel Blesa, i on convervava gran part del seu patrimoni. Ara serà el seu fill el que, com a conseller i assessor, s'encarregarà al costat de Juan Hoyos de liquidar la cartera immobiliària de Bankia.

Voltors d'un banc "nacionalitzat"

Aquesta entitat nacionalitzada va cedir entre 40 i 90 milions la gestió del seu negoci immobiliari a una empresa del grup Cerberus Capital Management, tal i com es va conèixer a principis de l'octubre passat.

José María Aznar Botella treballava aleshores com a soci per a les seves operacions a Espanya d'aquest fons voltor, un dels més importants del mercat. Ara ha posat les urpes des de la seva posició familiar privilegiada com a conseller del banc.

Clan de carronyers

Al maig de 2012 se'n va nacionalitzar el 100% de la matriu i com a conseqüència el 45% de Bankia. El president de l'entitat financera, Rodrigo Rato, va dimitir, càrrec que va passar a ocupar José Ignacio Goirigolzarri. Aleshores es va produir una injecció de 19.000 milions d'euros per a una ampliació de capital a Bankia, passant a controlar l'estat el 90% de l'entitat.

Membres o persones afins al Partit Popular, fins i tot familiars, ha ocupat nombrosos càrrecs de direcció i gestió, un fet que es va posar de manifest amb la crisi patida per aquest banc. En un article del maig de 2012, el diari electrònic Vilaweb publicava en un article una llista de 16 persones lligades al partit de dreta. A més de Rodrigo Rato, hi apareixen l'antic ministre d'interior Ángel Acebes i alguns familiars de coneguts membres del PP com ara María Zaplana Barceló, la filla d'Eduardo Zaplana, el cunyat de Rodrigo Rato i un cosí d'Esperanza Aguirre.

A banda de la pertinyença al clan del PP, un altre element destacat de la direcció del banc ha estat la consanguinitat amb dirigents del partit conservador, fet que s'evindencia amb el nomenament de José María Aznar Botella com a conseller de la companyia Promotoria Plataforma.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid