Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La crisi de l’imperi Murdoch esquitxa Aznar

Publicat a Media.cat el 18 de juliol de 2011.

La detenció d’un periodista és un fet que sempre posa la professió en guàrdia, no sols per corporativisme sinó també a les relacions que aquesta acció pugui tenir en relació a la seva feina i a l’exercici de la llibertat d’expressió. Però en el cas de la detenció ahir de Rebekah Brooks, la ja exdirectiva de l’imperi Murdoch, sembla que la classe periodística més aviat ha respirat alleujada, potser amb l’esperança que això servirà per revertir una mica una imatge que ha quedat evidentment tacada per les pràctiques del News of the World i, potser també, d’altres mitjans del mateix grup.

27/07/2011 21:17 Hemeroteca

Però més enllà de les vicissituds de l’escàndol anglès, pocs mitjans de l’Estat han tractat el que es podria anomenar la “pota espanyola” del cas. La més evident és el càrrec que ostenta l’exprimer ministre espanyol José María Aznar en el Consell d’Administració de News Corporation, feina per la que cobra 156.000 euros anuals. Només una anàlisi de la situació de la multinacional dels mèdia a El País i alguns articles d’opinió han posat l’accent en el tema, que en canvi sí ha estat tractat abastament a la xarxa, tant per diaris digitals com per blocs i fòrums i fins i tot diferents diputats socialistes ho van comentar a través de Twitter després que Aznar pronunciés, la setmana passada, una conferència a la Universitat Catòlica d’Ávila sobre “la veritat” sense referir-se en cap moment als fets actuals.

Però la feina a News Corporation podria dur-li a Aznar encara més complicacions. Fa pocs dies es va saber –sense que se n’hagi fet ressò cap gran mitjà- que Amalgamated Bank, propietari de més d’un milió d’accions del grup mediàtic, ha demandat tot el Consell d’Administració per haver autoritzat la compra d’una empresa de la filla de Murdoch per 600 milions d’euros, 13 vegades els seus beneficis, en una acció que, segons els demandants, perjudica clarament els accionistes de News Corporation. Precisament, defensar els interessos d’aquests accionistes, seria la principal tasca d’Aznar i la resta de consellers no executius del grup.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid