Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Justícia
La jutgessa decideix no reobrir la investigació de l'accident del metro de València

Considera que no hi ha cap element nou que motivi la reobertura, malgrat les proves aportades per la Fiscalia

17/09/2013 Drets i Llibertats

La investigació judicial de l'accident del metro de València que va provocar 43 morts i 47 ferits l'any 2006 no es reobrirà. La titular del jutjat d'instrucció número 21 de València ha desestimat la petició de la Fiscalia que demanava que es reobrís la causa.

La fiscalia deia que hi havia "fets i dades noves, i uns altres que en el seu moment no es van valorar, que podrien afectar l'estat de la unitat sinistrada". D'una banda, va aportar un document del director adjunt d'explotació que sol·licitava mesos abans de l'accident la renovació de les unitats sinistrades, una relació dels descarrilaments previs a l'accident i la no valoració d'alguns dels resultats de l'informe tècnic policial.

Malgrat això, la magistrada considera que no hi ha cap nova informació que exigeixi la reobertura de les investigacions i es ratifica així en el que va dir l'any 2008 quan va arxivar la causa en afirmar que la responsabilitat penal de l'accident s'havia d'atribuir al conductor del tren que va descarrilar i que va morir en el sinistre.

La magistrada argumenta la seva decisió en l'existència d'un informe tècnic policial, d'un informe pericial de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana, d'un pèrit designat judicialment i de l'historial del maquinista. La principal conclusió d'aquestes diligències va ser que l'excés de velocitat va provocar l'accident.

Amb tot, la fiscalia va sol·licitar la reobertura de les investigacions aportant tres noves dades. D'una banda, un document del director adjunt d'explotació que sol·licita mesos abans de l'accident la renovació de les unitats sinistrades, una relació dels descarrilaments previs a l'accident i la no valoració d'alguns dels resultats de l'informe tècnic policial. La jutgessa ha considerat que no aporten cap nova informació que permeta reobrir les investigacions.

L'Associació de Víctimes del metro de València ha rebut amb indignació la notícia de la no reobertura, una reivindicació històrica de la plataforma que ha portat els familiars a protestar el dia 3 de cada mes des de l'any 2006 a la Plaça de la Mare de Déu de la ciutat per recordar les víctimes i per reclamar noves diligències.

La portaveu Beatriz Garrote ha informat que plantejaran "el més prompte possible" que troben nul "que la jutgessa haja pogut donar un dictamen" sense abans haver-los informat de les accions empreses per Fiscalia.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid