Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
0Responsables
El PP es nega de nou a investigar l'accident del Metro
20/05/2013 Drets i Llibertats

La Mesa de les Corts Valencianes s'ha negat a tramitar la petició de creació d'una nova comissió d'investigació de l'accident de metro de València, sol·licitada per Compromís el passat 12 d'abril. Fonamenta la seua decisió reiterant que, segons una Resolució del president del Parlament valencià, no es pot tramitar una iniciativa que ja ha estat debatuda i rebutjada pel Ple de Les Corts durant un mateix període de sessions. A més, la Mesa justifica aquesta Resolució, establerta per Juan Cotino l’any passat, en què hi ha un increment de les iniciatives parlamentàries, superant-se el centenar de propostes de creació de comissions d’investigació, "quan en altres parlaments no superen les 10".

Amb aquesta decisió el PP s'ha enrocat per evitar qualsevol escletxa sobre la versió oficial de l'accident del Metro del passat 3 de juliol de 2006 i també per frenar la pressió de les més de cent mil persones que han signat la demanda sobre l'obertura d'una nova comissó d'investigació.

Mentrestant la Fiscalia continua la investigació

Fa una setmana, la Fiscalia Provincial de València va anunciar que investigarà si es vas cometre un delicte per fals testimoni en la comissió d'investigació de l'accident.  Arran la documentació aportada pels socialistes a la fiscalia general del País Valencià, després de conéixer nous elements a través del programa de televisió Salvados en La Sexta.

En aquell reportatge s'afirmava que la Consultora H M realitzà un document que serví d'argumentari, el qual fou elaborat perquè tots els testimonis que compareguessin en la Comissió parlamentària d'Investigació de l'accident traguessin una possible responsabilitat en el sinistre a l'empresa que gestiona els Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana.

A la darrera concentració a la plaça de la Verge, l'Associació de Víctimes del Metro de València (AVM3J) va rebre l'escalfor humana de més cinc mil persones. L'emissió del programa de "Salvados" de Jordi Évole segur que va tenir alguna cosa a veure

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid