Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
#0Responsables
La Fiscalia torna a investigar l'accident del Metro de valencia

El revulsiu que es va generar amb emissió del programa de "Salvados" comença qüestionar la versió oficial i augmenta el suport popular vers a l'AVM3J 

14/05/2013 Drets i Llibertats
La concentració del 3-4-2013 i a sota, la concentració 3-5-2013 La concentració del 3-4-2013 i a sota, la concentració 3-5-2013

La Fiscalia Provincial de València investigarà si es vas cometre un delicte per fals testimoni en la comissió d'investigació de l'accident del metro de València que va deixar 43 morts l'any 2006.  Arran la documentació que fou aportada la setmana passada per part dels socialistes a la fiscalia general del País Valencià, després de conéixer nous elements a través del programa de televisió Salvados en La Sexta.

En aquell reportatge s'afirmava que la Consultora H M realitzà un document que serví d'argumentari, el qual fou elaborat perquè tots els testimonis que compareguessin en la Comissió parlamentària d'Investigació de l'accident traguessin una possible responsabilitat en el sinistre a l'empresa que gestiona els Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana.

Més de 100.000 signatures per a una nova investigació

L''Associació de Víctimes del Metro de València (AVM3J) ha aconseguit reunir més de 100.000 signatures per reclamar reobrir la comissió d'investigació a Les Corts Valencianes que depure possibles responsabilitats polítiques.

A través de la plataforma Change.org els signants reclamen una nova investigació "amb garanties", "sense vetos, sense presses i sense lligams" dels compareixents.

La petició adjunta una carta adreçada al president valencià, Alberto Fabra, en què es reclama que atenga les peticions i escolte les nombroses irregularitats que l'associació denuncia, accedint així a reobrir "una investigació objectiva i veraç". 43 persones varen morir i altres 47 varen resultar ferides.

L'accident més greu que s'ha produït a Europa

El 3 de juliol de 2006 es va produir l'accident de la Línia 1 de MetroValencia, en el qual van morir 43 persones i van resultar ferides altres 47, el sinistre d'aquestes característiques més greu que s'ha produït a Europa.

Des de llavors, tots els dies 3 de cada mes es concentren per exigir una recerca de l'accident "real i sense vetos ni adreçaments" i que s'assumeixin "la responsabilitats per la mala gestió de MetroValencia" i per la "estratègia de silenci imposada després de l'accident".

A la darrera concentració a la plaça de la Verge, l'AVM3J va rebre l'escalfor humana de més cinc mil persones. L'emissió del programa de "Salvados" de Jordi Évole segur que va tenir alguna cosa a veure

Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid