Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Retallades en cultura
L'onada verda al concert solidari de l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears

16 concerts simfònics simultanis a l'estat per defensar la continuïtat de les orquestres

24/09/2013 Cultura

Més de 400 persones es van concentrar ahir a la plaça d'Espanya de Palma per gaudir de la música de l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears i alhora cridar contra les retallades que estan posant en perill l'orquestra professional.

En aquest concert va predominar el color verd que ja simbolitza la lluita per l'educació i l'oposició al decret llei del Govern va omplir la plaça d'Espanya on, a més de consignes a favor de la continuïtat de la Simfònica, se sentiren una vegada més les queixes pel projecte de l'Executiu, que manté part del sector educatiu en vaga indefinida.

El director de la Simfònica, Josep Vicent, es mostrava especialment emocionat en cada una de les peces. S'adreçà al públic en diverses ocasions, el va animar a cantar alguns fragments i també va recordar la importància de la cultura com a valor per a la societat.

16 concerts simfònics simultanis a l'estat per defensar la continuïtat de les orquestres

També es van fer concerts a València, Barcelona, així com a Madrid, Granada, Bilbao, Pamplona i Valladolid, entre d’altres.

La jornada reivindicativa va incloure la lectura d’un manifest per fer palès al públic els problemes que tenen les orquestres i per remarcar que la continuïtat de l’activitat artística és important, tant socialment com econòmicament. Consideren que tot i que durant els últims 30 anys s’ha aconseguit un planter de molta qualitat, actualment s’estan fent passos enrere. A Barcelona, Núria Feliu ha estat l'encarregada de llegir-lo i, un cop finalitzat es va tocar ‘La Santa Espina’

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid