Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Retallades
Es presenta una plataforma ciutadana en suport de l'Orquestra Simfònica de Balears

Denuncien la precària situació en la qual es troba l'orquestra i acusen al Govern d'atemptar contra la cultura i el turisme de la illa.

23/07/2013 Cultura

Un grup de ciutadans van presentar aquest cap de setmana a la plaça de Cort una nova mesura de suport, la Plataforma  per Sa Simfònica, amb la qual sumaran esforços a la lluita per la supervivència de l'agrupació musical.

La plataforma ciutadana durà a terme  una persistent defensa de l'orquestra a través de quatre fronts. El primer d'ells donant suport  i divulgant el que decideixin els músics; el segon, i molt important, és sol·licitar públicament als empresaris que donin i instin al Govern a protegir l'orquestra, 

A més, de cercar el suport institucional mitjançant els grups de l'oposició.  El quart punt de la lluita ho liderarien els 104 compromisaris de la plataforma.

Els ciutadans d'aquesta nova iniciativa persisteixenen la seva denuncia sobre la precària situació en la qual es troba l'orquestra i acusen al Govern d'atemptar contra la cultura i el turisme de la illa. 

La Plataforma

La Plataforma per la Simfònica som un conjunt de persones individuals, organitzacions i entitats de la societat civil preocupats per la situació d'inestabilitat actual i l'amenaça de desaparició de l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears.

Revindiquen l'Orquestra com una de les principals ofereixis culturals dels Illes Balears per la qualitat artística i trajectòria des de 1947, donant a conèixer la música amb llenguatge universal,oferint la possibilitat a milers de residents i turistes gaudir dels millors directors i solistes internacionals, a més de promocionar la música dels nostres compositors i donar oportunitats als nostres intèrprets.

Remarquen que "és un dels nostres valors més preuats i compromesos amb la cultura als Illes Balears, com queda demostrat a través dels concerts de temporada a l'Auditòrium de Palma, els concerts familiars i escolars, el festival de Música del Castell de Bellver, el Festival de Música de Pollença, les temporades d'Opera de Mallorca i de Maó, els concerts populars a diferents pobles,la participació a diferents cicles musicals i actes institucionals, els enregistramients, de 57 concerts simfònics de cada anys i els 35 concerts de càmera anuals"

També consideren que "és un horitzó professional i un referent musical de qualitat per als joves estudiants del Conservatori i de les escoles de música de les Illes"



Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid