Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
11-S
El poble català fa via cap a la independència

La cadena humana per la independència ha unit ininterrompudament Catalunya Nord amb el País València travessant Catalunya

11/09/2013 Política

Èxit rotund de la Via Catalana cap a la Independència. La cadena humana que ha unit el Nord de l'Albera amb el Sud en una mobilització que ha desbordat totes les previsions i ha superat en nombre la manifestació de la Diada del 2012, quan un milió i mig de persones –segons la Guàrdia Urbana- va omplir els carrers de Barcelona.

La massiva cadena humana organitzada per l’ANC s’ha convertit en la mobilització més multitudinària de la història de Catalunya; i ha estat un clam massiu per la independència de Catalunya. La mobilització ha estat una nova demostració de força per tal que el referèndum d’autodeterminació es dugui a terme el 2014.

L’enorme repte logístic que suposava la Via Catalana ha culminat amb èxit i s’ha desenvolupat de manera totalment cívica, pacífica i festiva. La mobilització ha demostrat la capacitat d’organització del país i la voluntat d’emprendre el camí cap a l’Estat independent.

“Ara i aquí l’Assemblea Nacional Catalana reitera el seu compromís de treballar sense defallir fins que Catalunya sigui un nou estat d’Europa”, ha dit la presidenta de l’ANC Carme Forcadell en el discurs final. “Som un poble perquè volem ser-ho”, ha assenyalat Forcadell, que ha afegit que “volem la llibertat, volem exercir el nostre dret a l’autodeterminació”.

Forcadell ha instat als representants polítics a convocar la consulta sobre la independència el 2014. “No volem ni podem esperar més”, ha exclamat, que ha afegit que sinó és possible la celebració de la consulta cal que “els representants electes duguin a terme les accions necessàries perquè Catalunya esdevingui un Estat lliure i sobirà”.

“Volem que l’any 2014 el tricentenari de la nostra derrota es converteixi en el primer any de la nostra llibertat!”, ha afirmat Carme Forcadell per acabar.

La Via Catalana al Pertús revifa la consciència nord-catalana

El Pertús, a la Catalunya Nord, ha viscut la mobilització més gran de la seva història. El nord i el sud de l'Albera s'enllacen per reclamar la reunificació i la independència.

País Valencià i Principat es donen les mans sota el lema "Lo Sènia no és frontera"
En un ambient festiu i reivindicatiu, però també amb moments de certa tensió per la presència de la Guardia Civil, la Via Catalana va travessar la Sènia.

Trams 681 i 682 (Llers (Alt Empordà)

La Plataforma per l'Estat Propi de Sant Celoni (coordinada per l'ANC i Òmnium Cultural), juntament amb altres territorials del Baix Montseny (com Campins, Vallgorguina o Fogars de Montclús) han organitzat autocars per cobrir els trams 681 i 682, a Llers, a l'Alt Empordà.

Abans i després de les 17.14 h, els geganters de Sant Celoni han animat la gent amb el Gegantó i el so de les gralles. I a més, alguns membres del Ball de Gitanes han ballat la polca que duu el nom del poble.

Valora
Vídeos
11/09/2013 La Via Catalana per la Independència a Sants.
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid