Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
11 de Setembre
L'ANC del País Valencià manté la cadena humana de Vinaròs tot i la prohibició de l'Estat

En canvi, l'ACPV desconvoca la cadena humana de Guardamar i trasllada la de Castelló a Alcanar

09/09/2013 Política

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) del País Valencià ha decidit desobeir la prohibició de la cadena humana de Vinaròs que ha comunicat aquest dilluns la subdelegació del govern espanyol a Castelló i mantenir la convocatòria per al dia 11 a les 17.07h.

És per això que l'ANC anima tots els valencians a participar a la mobilització, que unirà Alcanar amb Vinaròs, i que així mostrin "que volem exercir el nostre dret a decidir".

L'assemblea aposta per "exercir els drets fonamentals en plena llibertat i no acceptar que ens els prohibisquen". "No ens poden prohibir el dret a manifestar-nos quan només queden dos dies per l’11 de setembre", critica, i deixa clar que van comunicar degudament la protesta i que la mateixa subdelegació els va donar el vistiplau.

Respecte als possibles problemes de seguretat i ordre públic que el govern espanyol ha al·legat per prohibir la protesta, l'ANC destaca que són "les institucions i forces les que han de vetllar per la seguretat i l’ordre". Les institucions no "poden limitar les nostres llibertats amb pretextos sense fonament", sosté.

Per tot plegat anuncia que l'ANC es mobilitzarà "malgrat els intents per a generar desconfiança i por" ja que tenen la llibertat "d’exercir el nostre dret a decidir, començant pel dret a decidir si ens manifestem o no".

"No ens hem de deixar intimidar"

I aposta per la desobediència: "No ens deixem intimidar per amenaces i prohibicions que van contra els principis democràtics més fonamentals, que se sustenten en actituds més que properes a la prevaricació i que serien rebutjades als tribunals amb tota seguretat".

L'ANC fa una crida als valencians perquè es manifestin "amb alegria i sense cap por" per dir que "volem un país just i solidari, amb els recursos que contínuament ens espolien i lliure de corrupció".

L'MDT del País Valencià també ha fet una crida a "deixar clar que no ens poden callar" i a "posar en evidència l'estat espanyol", de qui ha dit que "ha demostrat novament el seu tarannà antidemocràtic i antipopular". "La repressió com única acció davant dels drets i la raó són propis de governs i estats autoritaris. Front això, continuarem reivindicant el nostre dret a decidir com a poble, com persones i com a classe treballadora", ha manifestat en un comunicat.

L'ACPV suspèn la cadena a Guardamar i convoca a Alcanar

Per la seva banda, l'ACPV ha decidit suspendre la cadena humana per la llengua i la llibertat que havia convocat per aquest dimarts a Guardamar. Tot i això, considera "un fet molt greu" la prohibició de l'Estat i denuncia que "atempta directament contra la llibertat d’expressió i reunió de la població". L'ACPV justifica que no pot córrer el perill de rebre una falta greu o molt greu que se sumarien a les multes que l'associació va rebre en el passat pels repetidors de TV3.

Amb tot, replica a la subdelegació del govern espanyol a Alacant que per la protesta era simbòlica i que no requeria cap tall de trànsit. A més, assegura que en casos semblants sí que s'ha permés la celebració de concentracions amb caràcter d'urgència. Per això considera que la mesura "respon únicament a una persecució política per part del govern espanyol cap a tota manifestació que done suport al dret a decidir i a l’autodeterminació dels pobles".

D'altra banda, pel que fa a Vinaròs, l'ACPV ha anunciat que realitzarà simbòlicament la cadena humana valenciana per la llengua i la llibertat a l'altre costat del riu Sénia, en el territori de la Comunitat Autònoma de Catalunya, i es constituirà com a "cadena humana Valenciana en l’exili", enllaçant igualment amb els protagonistes de la cadena humana de Catalunya, tal i com estava previst, com a "expressió de denúncia de la censura i de defensa de la democràcia i dels drets de reunió i manifestació".

Segons l'entitat, el fet que la comunicació de la prohibició haja estat feta amb menys de dos dies d'antelació a la realització de l'acte, col·loca l'organització en una situació de "clara indefensió jurídica" perquè la resposta vindrà després de la realització de l'acte. Tot i això, ACPV ha anunciat que presentarà recurs a la prohibició.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid