Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
REPRESSIÓ
Assetjament policial contra els ciutadans que s'oposen a la MAT

Un helicòpter va seguir la marxa pacífica dels manifestants, que més tard van ser encerclats per dotacions d’agents antiavalots de la Brigada Mòbil

04/09/2013 Territori

L’avanç que ha pres la MAT aquest estiu a les comarques gironines no ha frenat les mobilitzacions de ciutadans en contra de la injustificada infraestructura. Al contrari: s’ha generat un nou moviment de protesta en forma d’acampada.

Aquesta mena de resistència per la defensa del territori va començar el 23 d’agost i fins diumenge s’havia instal·lat, amb el permís dels propietaris, en un terreny afectat per la MAT. Les persones acampades han organitzat activitats de sensibilització i informació, i han realitzat marxes pels paisatges que quedaran degradats quan acabin les obres.

La repressió, però, ja hi era des dels primers dies: els Mossos d’Esquadra han fet nombrosos registres, identificacions, intimidacions i canvis deliberats de les senyalitzacions per arribar al campament.

Divendres passat l’assetjament va augmentar quan un helicòpter de la policia sobrevolava els acampats. L’endemà hi havia tot un seguit d’actes al poble de Cervià de Ter, entre els quals, una excursió a la zona d’aquest municipi afectada per les obres. L’helicòpter, doncs, va seguir la marxa i més tard s’hi van unir nombroses dotacions d’agents antiavalots de la Brigada Mòbil, que van encerclar els excursionistes i de retruc van provocar un tall de circulació no previst a la N-II.

L’acampada va traslladar-se diumenge al Mas Castelló d’Orriols, una construcció abandonada i afectada també per la MAT, i on ha continuat l’actitud amenaçadora i violenta dels Mossos, que volen provocar un enfrontament i justificar-ne el desallotjament.

La Plataforma No a la MAT denuncia “l’assetjament injustificat envers un col·lectiu que no està practicant accions violentes” i també que “en un moment de crisi i retallades brutals es malbaratin ingents recursos públics per intimidar i criminalitzar un col·lectiu que de manera pacífica i legítima es manifesta contra la MAT”.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid