Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Països Catalans
L'Espai Mata de Jonc dóna a conèixer el Full de Ruta Nacional per al conjunt de la nació

El col·lectiu considera necessari comptar amb un document d'aquest tipus per tal d’evitar les estratègies de divisió que vindran dels Estats espanyol i francès – i dels seus aliats regionalistes i espanyolistes – en la conjuntura present

30/08/2013 Política

L’Espai Mata de Jonc ha donat a coneixer la proposta de Full de Ruta Nacional per al conjunt dels Països Catalans. En la redacció encara incipient actual, es tracta d’un primer esbós en el qual s’han recollit reflexions prèvies de diferents col·lectius d’arreu de la nació i que parteix de dues premisses bàsiques: d’una banda de la constatació dels ritmes diferents existents als Països Catalans. I d’altra banda, de la necessitat d’articular aquestes situacions diferents en una línia d’acció conjunta i ben coordinada.

Aquest escrit aborda, d’una manera general en l’estadi actual d’elaboració, diferents qüestions bàsiques: l’àmbit de la Nació Catalana, el subjecte polític i jurídic, les formes d’organització nacionals i d’altres aspectes generals tot acabant amb una primera formulació de propostes de línies d’acció als diferents territoris històrics.

Segons el col·lectiu, "comptar amb una Full de Ruta Nacional que s’esforci per a articular de manera harmònica l’avanç polític del conjunt de la Nació Catalana és una necessitat imperiosa per tal d’evitar les estratègies de divisió que vindran dels Estats espanyol i francès – i dels seus aliats regionalistes i espanyolistes – en la conjuntura present".

Amb la presentació d’aquesta proposta fan una crida general a la participació en el debat polític, amb la convicció que només la participació activa de les persones implicades en la lluita arreu dels Països Catalans permetrà aconseguir un Full de Ruta Nacional el màxim d’efectiu i representatiu.

Aquest estiu en el marc de la Universitat Catalana d'Estiu (UCE), Anna Masó, membre del col·lectiu ja va fer una crida a col·laborar en l'elaboració  Full de Ruta Nacional dels Països Catalans, del qual en va presentar alguns aspectes d'una primera elaboració. "El Full de Ruta Nacional és un text que es proposa que es treballi conjuntament i a partir de la realitat de cada país", va afirmar. A Prada, els assistents a l'acte van anunciar una nova trobada oberta a València pels volts del 9 d'octubre, amb l'objectiu de donar suport a la manifestació de la diada on es pensa organitzar un bloc a favor del Dret a decidir.

L’Espai Mata de Jonc es defineix com a "un àmbit polític unitari nascut bàsicament per a aplegar i difondre informació permanent sobre els problemes i activitats més rellevants d’arreu dels Països Catalans i per a dinamitzar la reflexió sobre la nostra realitat econòmica, social i política col·lectiva".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid