Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
Tres mestres identificats i un ferit després de participar en una protesta a Ensenyament

El mestre agredit, va ser assistit ràpidament a urgències a l'Hospital Clínic de Barcelona per ferides i contusions a una cama.

27/06/2013 Educació

Ahir, els Mossos d'Esquadra van identificar tres persones i una d'elles va resultar ferida, un cop va finalitzar la protesta contra l'aprovació del Decret de Provisió i Plantilles davant el departament d'Ensenyament a Barcelona.

Segons l'Assemblea de Personal Interí i substitut de l'Ensenyament públic, l'acció de protesta es va desenvolupar pacíficament amb un encadenament simbòlic amb l'objectiu de visualitzar la situació de precarietat del col·lectiu. Fins i tot, l'Assembla afirma que va pactar amb els Mossos que "no ens identificarien al finalitzar l'acció ja que els vam anunciar que marxaríem una vegada acabada la reunió que aprovava el Decret de Plantilles".

Identificacions i persecució

Transcorreguda més d'una hora després de l'acció, quan els manifestants marxaven capa casa, els Mossos van començar a fer identificacions, ja que havien rebut una trucada del seu comandament per tal que identifiiqués els docents que s'havien encadenat. Per la seva banda, els interins suposen que els Mossos van rebre ordres d'algun càrrec superior d'Ensenyament, ja que el personal que estava in situ no va voler fer cap denúncia quan els policies els hi van demanar.

Una de les interines va ser identificada a l'Estació de FGC de Muntaner i va poder marxar a casa, a un altre el van portar a la comissaria per ser identificat ja que, en aquell moment, no duia la documentació damunt.

La tercera persona fou perseguida pels Mossos fins a retenir-lo i agredir-lo, a l'entrada del metro, sense que ell mostrés oposició ni resistència. El mestre agredit, va ser assistit ràpidament a urgències a l'Hospital Clínic de Barcelona per ferides i contusions a una cama.

L'Assembla d'Interins ha denunciat el tracte que el Departament d'Ensenyament ha tingut vers els i les docents que excercint el seu legítim dret de manifestació; ja que han aprofitat que ja no hi havia representants del Consell Escolar, ni periodistes, ni personal del propi Departament per, gairebé dues hores després de l'acció i enmig del carrer, agafar desprevinguts/es als docents i demanar que s'identifiquessin.

 

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid