Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Educació
La CUP defensa el transport i el menjador escolars dels alumnes de pobles agregats a l'Urgell

La CUP considera que cal facilitar a l'Urgell els serveis de transport i menjador als alumnes que forçosament s’han de desplaçar fora del seu poble

29/07/2013 Educació
La CUP defensa el transport i el menjador escolar dels alumnes de pobles agregats a l'Urgell FOTO: Ràdio Urgell La CUP defensa el transport i el menjador escolar dels alumnes de pobles agregats a l'Urgell FOTO: Ràdio Urgell

El nucli de suport de la CUP de l’Urgell i la CUP de Bellpuig han realitzat avui un acte davant la seu del Consell Comarcal de l’Urgell en defensa del transport i el menjador escolar dels alumnes de pobles agregats de la comarca.

Davant la seu del Consell Comarcal han llegit un manifest en què recordaven que “si l’administració no pot o no vol reobrir en aquests pobles les escoles rurals tancades progressivament al llarg dels darrers 30 anys, considerem que està obligada a facilitar, com fins ara, els serveis de transport i menjador als alumnes que forçosament s’han de desplaçar fora del seu poble, en alguns casos, fins i tot, a més d’una hora de trajecte”.

Els portaveus de la CUP d'aquests nuclis han assenyalat que la decisió de fer pagar el transport i menjador escolar als alumnes que es desplacin dins el mateix municipi per anar a l'escola, tot i estar d'acord amb la legislació estatal, "es troba fora del sentit comú, trenca el principi d'igualtat i produeix un greuge entre els nens i nenes de la nostra comarca".

 

La Generalitat tanca l'aixeta als pobles agregats

Tal i com recorda Ràdio Tàrrega, que s'ha fet ressò d'aquesta protesta, l’Urgell serà una de les comarques de les quals, a partir del setembre, amb molta probabilitat els pares d’alumnes que viuen en nuclis agregats de municipis amb escola hauran de pagar el menjador i transport escolar dels fills. Aquesta situació s'ha constatat després que la Generalitat hagi comunicat als consells comarcals que deixarà de subvencionar menjador i transport a les poblacions agregades.

La llei contempla l’obligatorietat d'atorgar aquestes ajudes només en casos en què l’alumne resideixi en un municipi diferent al de l’escola, encara que estigui a menys d’1 quilòmetre. Aquestes famílies rebien aquestes ajudes fins ara.

Ràdio Tàrrega també apunta que la membre de les AMPA de l’Urgell Núria Elias ha afirmat que cal solucionar aquest greuge, ja que “la subvenció del transport i el menjador dels nens és un dels pocs beneficis que tenim com a poble agregat”.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid