Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Via Catalana
Alcaldes i regidors del PSC de l'Ebre desobeixen i assistiran a la Via Catalana

Al PSC li creixen nans: alcaldes, regidors i afiliats del PSC de les comarques de la Terra Alta, la Ribera d'Ebre, el Baix Ebre i el Montsià desobeiran la direcció del partit de Pere Navarro i participaran a la Via Catalana per la independència de l'Onze de Setembre

27/08/2013 Política

Avui se'n fa ressò el diari El Punt que els alcaldes de Deltebre, Flix i Corbera d'Ebre, a més dels de Xerta, Ginestar, Batea, Bot, Pinell de Brai i la Fatarella, van confirmar ahir que assistiran a la mobilització independentista. Alguns regidors del partit socialdemòcrata d'Amposta, Ulldecona i la Sénia també han confirmat que s'hi afegiran.

Marc Mur, alcalde de Flix que participarà a la cadena assistint al tram del Perelló, ha realitzat unes declaracions desambiguadores al respecte:“Tinc clar que hi vaig per la independència. Nosaltres estem a favor del dret a decidir i jo, personalment, he fet un pas més", i demana al PSC que “canviï de rumb” si vol continuar existint a les Terres de l'Ebre.

 

Pànic al PSC

Per la seva banda, la primera secretària del PSC a les Terres de l'Ebre i diputada al Parlament de Catalunya, Núria Ventura, ha fet unes declaracions  argumentant el seu “respecte” pels qui assisteixin a la mobilització independentista. Ventura, que pertany al corrent crític Avancem, també dubta sobre si participarà a la cadena.

Ventura ja va afirmar el passat juliol que el seu partit es va “equivocar” no assistint a la cimera per la constitució del Pacte Nacional pel Dret a Decidir.

El PSC es troba ara mateix en una situació de lluites internes i indefinició davant el debat sobiranista, situació davant la qual la direcció del partit socialdemòcrata apunta a les purgues com a solució.  La cúpula del partit va explorar al juliol la formació d’una gestora per substituir i desterrar la incòmoda Ventura, però la reacció de Joan Ignasi Elena, cap visible del corrent Avancem, va aconseguir frenar momentàniament la purga política.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid