Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Via Catalana
Alcaldes i regidors del PSC de l'Ebre desobeixen i assistiran a la Via Catalana

Al PSC li creixen nans: alcaldes, regidors i afiliats del PSC de les comarques de la Terra Alta, la Ribera d'Ebre, el Baix Ebre i el Montsià desobeiran la direcció del partit de Pere Navarro i participaran a la Via Catalana per la independència de l'Onze de Setembre

27/08/2013 Política

Avui se'n fa ressò el diari El Punt que els alcaldes de Deltebre, Flix i Corbera d'Ebre, a més dels de Xerta, Ginestar, Batea, Bot, Pinell de Brai i la Fatarella, van confirmar ahir que assistiran a la mobilització independentista. Alguns regidors del partit socialdemòcrata d'Amposta, Ulldecona i la Sénia també han confirmat que s'hi afegiran.

Marc Mur, alcalde de Flix que participarà a la cadena assistint al tram del Perelló, ha realitzat unes declaracions desambiguadores al respecte:“Tinc clar que hi vaig per la independència. Nosaltres estem a favor del dret a decidir i jo, personalment, he fet un pas més", i demana al PSC que “canviï de rumb” si vol continuar existint a les Terres de l'Ebre.

 

Pànic al PSC

Per la seva banda, la primera secretària del PSC a les Terres de l'Ebre i diputada al Parlament de Catalunya, Núria Ventura, ha fet unes declaracions  argumentant el seu “respecte” pels qui assisteixin a la mobilització independentista. Ventura, que pertany al corrent crític Avancem, també dubta sobre si participarà a la cadena.

Ventura ja va afirmar el passat juliol que el seu partit es va “equivocar” no assistint a la cimera per la constitució del Pacte Nacional pel Dret a Decidir.

El PSC es troba ara mateix en una situació de lluites internes i indefinició davant el debat sobiranista, situació davant la qual la direcció del partit socialdemòcrata apunta a les purgues com a solució.  La cúpula del partit va explorar al juliol la formació d’una gestora per substituir i desterrar la incòmoda Ventura, però la reacció de Joan Ignasi Elena, cap visible del corrent Avancem, va aconseguir frenar momentàniament la purga política.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid