Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Lletres
Acte de comiat de l'escriptor Jordi Carbonell a Perpinyà

Cap representant de la Casa de la Generalitat no va assistir a l'acte. TV3 també ha silenciat la seva mort

08/08/2013 Cultura

Ahir van tenir lloc a Perpinyà les exèquies de l'escriptor nord-català, Jordi Carbonell i Tries que va morir diumenge. L'acte va compar amb la presència de Jaume Roure, vicepresident de l'Aglomeració i encarregat dels afers catalans, i Jean Codognès.

No es va veure cap representant del Consell General, però el més greu, és que la Casa de la Generalitat, que havia sigut assabentada de la desaparició de l'escriptor, per primera vegada, va fer cas omís, i no va fer acte de presencia, tal com informa Vilaweb Catalunya Nord. "Si ens queixem que TVC no ha fet cap esment a la noticia, i uns odients ja han protestat a prop del servei a l'odient". Vilaweb Catalunya Nord també assenyala que "podeu queixar-vos a la Generalitat de Catalunya".

Premi Sant Jordi

Jordi Carbonell i Tries, nascut a Perpinyà el 1920, està considerat l'escriptor més destacat de la Catalunya Nord. Va guanyar el premi Sant Jordi el 1978 amb Un home qualsevol. El 1992 va rebre la Creu de Sant Jordi i el mateix any va guanyar el premi Fiter i Rossell per El gat de casa, atorgat pel govern d'Andorra. Carbonell va publicar una dotzena de llibres, sobretot novel·les, alguns editats per ell mateix. La traïció (1980), La cinquena dimensió (1983) i L'or dels altres (1986) són algunes de les novel·les publicades, a més de l'assaig L'Evangeli segons Jordi Carbonell. Fundador, amb la seva esposa, Odette Carbonell, del col·lectiu de professors de català per a adults, va ser també president d'Òmnium Cultural de la Catalunya Nord.

 

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid