Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alliberament Nacional
Un sol crit al Camp Nou: INDEPENDÈNCIA!

Francesc Ribera "Titot", en la seva actuació va expressar els anhels de llibertat del poble català, tot dient que independència que deixi les portes obertes a la resta de la nació i que expulsi els corruptes que estafen i empobreixen la població. També va tenir va recordar els últims patriotes que ens han deixat, l'Èlia Badia, Toni Lecha i Joan Vilalta.

30/06/2013 Política

Unes 90.000 persones van omplir el Camp Nou en el Concert per la Llibertat per demostrar que el poble català continua empenyent el camí de la ruptura per esdevenir un poble veritablement lliure. Tot recordant a tots i a totes aquelles persones que han lluitat per assolir-ho, però que ens deixat en el camí; reivindicant els Països Catalans, ja que la independència no serà total fins que no sigui completi l'alliberament de tota la nació; mostrant la seva oposició a les retallades, ja que són un obstacle per avançar cap a la plena llibertat. En aquest marc, els assistent van gaudir i compartir més de 6 hores de cançons, missatges i crits reivindicatius, on el d'Independència va ser el més corejat.

Un dels moment més àlgids de la tarda-nit va ser la formació del mosaic amb el lema: Freedom for Catalonia 2014, mentre les 90.000 persones entonaven els Segadors al compàs de l'Orfeó Català.  Tot seguit, els castellers de Vilafranca feien la pinya per fer un 3 de 9 amb folre per arrodonir aquest punt del concert.

Abans, diversos cantants havien recordant cançons que d'una manera o altre el poble català s'ha fet seves, com "Qualsevol nit pot sortir el sol" de Sisa que va ser interpretada per Jorfre Bardají, Pere Jou, Joan Dausà i Andreu Rifé. "Bojos per tu" interpretada per Dyango i Pep sala. "L'emigran" per Peret. "Vull ser lliure pel Grup de Folk, "A Margalida" per Joan Isac i Joan Aymerich. "Al vent" per Pau Alabajos i Cesk Freixas. "Què volen aquesta gent" amb Maria del Mar Bonet i també, "Escota-ho en el vent" amb Amadeu Casas, Jordi Batiste i Meritxell Gené.

Precisament, Joan Aymerich va posar l'accent de la territorialitat del país, tot dient que el País Valencià també hi era present al Concert. Per la seva banda, Pau Alabajos i Cesk Freixas van dedicar la seva cancó a Esther Quintana que va perdre un ull a causa d'una pilota de goma. Els dos cantants van reflectir el seu rebuig a les retallades als mitjans públics, Cesk amb una engaxina en la seva teatre i Pau en la seva samarreta. Per la seva banda, Muguruza va remarcar que la unió en una mateixa lluita  d'Euskal Herria i el poble català pel seu alliberament.

Titot recorda els tres independentistes morts recentment i reivindica la nació completa

Francesc Ribera 'Titot' va fer un petit discurs abans de cantar la cançó "Vull per demà". Titot va dir "Jo era molt jovenet i vaig venir al concert que va fer Lluís Llach aquí al Camp Nou. Aquell dia vaig conèixer un noi del País Valencià que em va dir: 'No ens exclogueu del vostre somni. No podem permetre que Espanya i França decideixin quins són els límits de les terres catalanes.'

Fa un mes, parlant a Mallorca amb un amic, em deia: 'Si podeu fer un estat, feu-lo, però feu-lo ample i llarg i deixeu les portes oberts. La llibertat no serà completa si no és lliure la nació completa.'

Una nació està per damunt de resultats electorals concrets, d'analfabets que legislen sobre la llengua i de corruptes que saquegen el treball del poble. I la nostra nació, és la de Ramon Llull, la d'Ausiàs March, i va de Fraga a Maó i de Salses a Guardamar.

Tenim un exèrcit. Un exèrcit que fa tres-cents anys que ens defensa i que gràcies a ell no hem estat destruïts com a poble. I aquest exèrcit es diu cultura i els nostres soldats són mestres, actors, escriptors, científics, investigadors, i els milers de milicians voluntaris de la cultura popular de cada poble i de cada barri. I aquest exèrcit està arreu, desplegat, a punt i armat, arreu dels Països Catalans. I amb aquest exèrcit farem de la nosta nació una terra lliure!"

Pocs segons després d'aquest discurs que va ser molt aplaudit, durant la cançó “Vull per demà” (minut 3.13 del vídeo) Francesc Ribera va recordar tres independentistes morts recentment: Èlia Badia, Toni Lecha i Joan Vilalta.

"Venim del Nord, venim del Sud..."

La segona part del concert es van omplir amb cançons de Lluís Llach interpretades per diversos cantants, recordant així, el mític concert del 1985 que havia recordat anteriorment en Titot. Tal co va començar el 1985, Llach va sortir a l'escenari entonant "Venim del Nord, venim del Sud...".

Cal remarcar l'actuació de Lídia Pujol interpretant "País Petit". Abans d'entonar-la, Pujol va posar en l'accent en caminar cap un futur de justícia, amor i llibertat; tot mostrant la seva oposició a les retallades i dient que el deute el paguin aquells que l'han generat.

L'himne "Tossudament alçats"

El concert va finalitzar amb Lluís Llach amb "Tossudament alçats", una cançó que Llach va compondre el 2006, després de les retallades a l'Estatut, un missatge de fermesa i alhora d'optimisme davant del panorama polític. Els organitzadors van voler que la cançó es convertís en un himne amb l'ajuda del públic.

Tot seguit, Llach va assenyalar: "La circumstància que sigui, el país, la ciutadania, qui va al davant, ho canvia tot, i això, a mi, em fa ser optimista malgrat els entrebancs."

En directe a Londres i a Brussel·les

El concert es va poder seguir en directe a Londres i a Brussel·les. Les delegacions de l'Assemblea Nacional Catalana en aquestes dues capitals europees van organitzar actes per oferir als catalans que així ho han volgut la possibilitat de seguir l'espectacle.

A Londres, l'ANC-London, en col·laboració amb Catalans UK, va proposar als catalans trobar-se al Comedy Pub, a prop de Piccadilly Circus; a Brussel·les, l'ANC i el Casal Català va convocar els interessats a l'Espai Catalunya-Europa de la delegació del govern.

Valora
Vídeos
Brams 29-6-2013 Vull per demà
Brams 29-6-2013 Vull per demà
Els Segadors al Camp Nou #concertperlallibertat
Resum del Concert per la Llibertat. Barcelona. Nou Camp 2013
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid