Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alliberament Nacional
L'ANC clou les eleccions amb una important renovació territorial

El 15 de juny es farà la primera reunió del nou secretariat que haurà d'escollir la presidència.

09/06/2013 Política

L'Assemble Nacional Catalana (ANC) ha tancat la jornada electoral d'ahir amb uns resultats provisionals que mostren sobretot una important renovació a partir de la representació territorial. Com és sabut dels 75 membres del Secretariat Nacional, 50 provénen de la representació territorial, i 25 són de representació nacional directa.

En la representació nacional directa la renovació ha estat menys accentuada de manera que s'ha reflectit un cert continuisme sobretot si es té en compte que han tornat a entrar com a membres del SN una part dels que ja havien estat al Secretariat provisional previ a l'Assemblea Constituent del 10 de març de l'any passat. Les tres persones més votades han estat Carme Forcadell, Jaume Marfany i Pep Riera.

Des del punt de vista dels Països Catalans, cal remarcar que no ha estat possible que entressin les dues candidates de Mallorca que es presentaven. Malgrat el nombre important de vost que han rebut, el resultat torna, doncs, a repetir aquell vot que en el seu moment va ser també contrari a les esmenes que proposaven d'acollir l'ANC de Mallorca en l'estructura territorial de l'ANC.

En resultarà així un Secretariat Nacional lleugerament menys sensible a la nació completa i amb un pes més accentuat del sector institucionalista.

Els resultats definitius no es proclamaran fins el dimecres 12 de juny, després d'un període reglamentari per a presentar-hi reclamacions. El 15 de juny es farà la primera reunió del nou secretariat que haurà d'escollir la presidència.

Esperem que aquesta nova composició no comporti un estancament de les mobilitzacions

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid