Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Solidaritat
Col·lectius d’arreu de Catalunya se sumen a la lluita dels treballadors en Vaga de Fam de COMROC

Més d’un centenar de persones es concentren en un acte on diversos representants de lluites laborals de Catalunya expressen el seu suport

10/06/2013 Laboral

Sota la consigna "I DE SOBTE, LA DIGNITAT", diumenge al matí es van aplegar a la Plaça Pompeu Fabra de Badalona més d'un centenar de persones per denunciar la situació d'indefensió en què es troben Alexandru, Viore, i Titus, treballadors de l'empresa COMROC 2006, en el 20è dia en vaga de fam.

L'objectiu de la jornada ha estat la recollida de diners per fer front a les taxes judicials necessàries per poder continuar el procés jurídic. Aquest cost inicial que puja 3.500€ és impossible d'assumir per part dels treballadors després d'un any sense cobrar. (El número de compte on es poden fer les aportacions és el 3058-0506-19-2810022419 de Caja Mar)

Es van realitzar diverses intervencions a càrrec de diferents companys d'empreses i col·lectius en lluita com Can Ruti diu Prou, Papers i drets per tothom, Telefònica, TV3, Ensenyament, Caprabo, així com l'advocat del col·lectiu Ronda, Vidal Aragonés, el qual ha confirmat l'assumpció de la defensa dels treballadors per part d'aquest col·lectiu.

L’acte va finalitzar amb un parlament d'en Titus, on ha expressat de forma emotiva la seva gratitud i alhora sorpresa davant el suport obtingut de la ciutadania, així com de diferents entitats de Badalona que integren el comitè de suport als treballadors en vaga de fam.

Finalment, es va acompanyar en manifestació als treballadors en lluita al seu campament situat davant l'empresa COMROC 2006, i es van penjar dos murals construïts al llarg del matí amb consignes com: “sols el poble salva al poble”, “la vostre lluita és la nostre, felicitats”, “ànim la vostre lluita és un exemple de valor i dignitat”

En vaga de fam des del passat 21 de maig

El motiu que els ha portat a emprendre aquesta valenta acció és reclamar de cobrar els milers d'euros que els deu l'empresa d'instal·lacions elèctriques "COMROC 2006 SL", per la qual han treballat els últims 6 anys.

Després de treballar a l'empresa durant els últims sis anys contractats com a "autònoms" de forma fraudulenta, els tres treballadors, que són germans, van portar a judici l'empresari el passat mes de desembre. Van guanyar-lo i la sentència obliga l'empresari a pagar-los tot el que els deu des del juliol de 2012. El passat mes d'abril, en un segon judici, els treballadors acomiadats van tornar a guanyar el cas i la sentència confirma que l'empresari els ha d'abonar l'impagament dels 10 mesos que els deu.

L'actual situació dels tres treballadors és molt precària i indefensa, amb un clar culpable, l'empresari Joan Casafont, que s'ha aprofitat d'aquestes persones perjudicant-les a elles i a les seves famílies.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid