Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Feixisme
Pintades de caire feixista en la façana del domicili d'un jove a Palma
18/05/2013 Drets i Llibertats

Dijous passat, el jove, membre del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) Mallorca i del grup de música "Herba de Tramuntana",  tornava de classe quan es va trobar el seu portal totalment cobert de pintura i de diversa simbologia fexisita: esvàstiques, creus cèltiques i símbols de falange. El motiu de l'agressió sembla ser l'estelada visible al balcó de la finca en qüestió.

Davant d'aquesta agressió feixista, el SEPC Mallorca ha emès un comunicat on mostra la solidaritat amb "el nostre company, que no deixarà que aquest atac afecti el seu compromís revolucionari ni la seva intenció de continuar participant del moviment estudiantil".

Aquest fet, pel SEPC, "és la reafirmació que feim com a organització de la necessitat de plantar cara a aquestes agressions, que compten amb la cobertura de la policia".  Una impunitat dels grups i individus feixistes, "sovint sorpresos per cossos de seguretat que els deixen marxar, és bona mostra de l'ús que l'estat fa de l'extrema dreta com a eina per la feina bruta".

El sindicat assenyala el perill que suposa, en temps de crisi, l'extensió del discurs feixista i xenòfob. "Exemples d'aquesta renovada activitat són els habituals atacs contra el Casal Popular Voltor Negre, les pintades xenòfobes a Plaça del Tub, la manifestació racista d'avui a Can Pastilla, la tolerància amb grups ultradretans que actuen a l'òrbita del RCD Mallorca, etc. Aquest nou atac, realitzat a plena llum del dia, és una mostra més d'aquesta situació".

Aquest tipus d’accions  a domicilis personals no és el primer que es realitzen per part de grups feixistes i neonazis. Fa uns mesos un independentista mallorquí va rebre amenaces feixistes a casa seva.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid