Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Lluita institucional
Manresa es declara "ciutat antifeixista"

Manresa es declara "ciutat antifeixista" gràcies a una moció presentada per la CUP i aprovada per unanimitat

17/05/2013 Política

Ahir dijous el Ple de l'Ajuntament de Manresa va aprovar la declaració de la capital del Bages com "ciutat antifeixista." La moció, presentada per la CUP a petició del col·lectiu Manresa Antifeixista (creat arran de l'agressió a la Stroika) ha estat aprovada amb els vots a favor de tots els grups municipals (CiU, PSC, ERC, PP, CUP i fins i tot cínicament per PxC).

El portaveu de la CUP, Jordi Masdeu, ha explicat als periodistes que amb aquesta declaraicó Manresa es compromet a retirar qualsevol propaganda d'activitats que incitin a la discriminació racial, ètica o cultural.

Amat-Piniella com a record dels crims del nazisme

Durant la presentació de la declaració al ple, Jordi Masdeu va recordar l'escriptor manresà Amat-Piniella, del qual se n'ha celebrat el seu centenari, com a testimoni d'una època molt fosca". Per part del govern local, Llobet va recordar que a principis de legislatura ja es va proposar que en el ple no prosperés cap proposició presentada per PxC, fet que fins aquest moment s'havia aconseguit.

La moció per declarar Manresa com a ciutat antifeixista va ser presentada per Morena Steffani, membre del col·lectiu Manresa Antifeixista, que també es va referir a Amat-Piniella i va recordar els crims del feixisme i es va referir a les formes del feixisme actual. Sense mencionar les sigles, va advertir que dins la sala hi havia representants, en al·lusió a la PxC, que defensaven postures racistes i discriminatòries com les dels règims feixistes de dècades anteriors.

El grup municipal PxC, cínic i desvergonyit

Nació Digital destaca que el president de Grup Municipal de PxC, Alberto Pericas, va votar favorablement a favor de la moció i en contra de les actituds feixistes en el ple de l'Ajuntament de Manresa d'aquest dijous.

Pericas va afirmar cínicament en una sala plena de públic que "igual que si es fes contra el comunisme", unes declaracions que van generar una esbroncada dels assistents.

Tal i com assenyala aqusest mitjà, en la ment de tots es recordaven els comentaris del regidor xenòfob fent broma de la mort d'El-Marracki mentre era detingut per agents dels Mossos d'Esquadra, o bé els insults cap a les persones que es manifestaven contra l'agressió neonazi a un menor a les portes de l'Stroika o, més recentment, la proposta d'apedregar les estelades que va fer pel Facebook.

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid