Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Desnonaments
Dos detinguts a Alacant al oposar-se al desnonament d'una família

La família es va traslladar a l’Estat espanyol el 2011, gràcies a un pla en el qual participaven l'Església catòlica i el Govern espanyol, per evacuar de Cuba diversos dissidents polítics.

08/05/2013 Drets i Llibertats
Fonts policials han indicat que els detinguts, també d'origen cubà, han sigut traslladats a la Comissaria de Benalua, acusats de "atemptat a agents de l'autoritat, resistència i desobediència", i han assenyalat que dos policies han resultat "lesionats de caràcter lleu" durant el desnonament.

Els fets, segons ha informat La Veu del País Valencià a través de l'Agència EFE, han ocorregut quan els agents han intervingut per a procedir al desallotjament per impagaments del lloguer de la família, formada per una parella de dissidents cubans i els seus tres fills, dos d'ells menors d'edat, del seu habitatge situat en la confluència de la Gran Via amb l'avinguda de Novelda.

En el moment en què els policies es disposaven a entrar en l'edifici, al voltant de mig centenar de persones, en la seua majoria membres de la plataforma Stop Desnonaments, que es trobaven concentrades en l'exterior del bloc, s'han assegut a terra per a impedir-los l'accés a l'habitatge.

La Policia ha començat a desallotjar els concentrats, que s'han entrellaçat entre ells amb braços i cames per oferir major resistència, la qual cosa ha provocat que molts d'ells hagen sigut trets del lloc a la força.

Hi ha hagut un moment d'especial tensió quan els agents han traslladat una persona discapacitada que participava en la concentració ocupant un vehicle adaptat. Els concentrats han començat a increpar els agents, als quals han dirigit insults. A més, els policies han tret per la força una de les filles de la família desnonada, menor d'edat, que ha resultat ferida en una mà.

Quan els agents han accedit a la porta de l'edifici, ha tingut lloc un forcejament amb les persones que estaven esperant a l'interior, com a conseqüència del qual, s'han trencat cristalls de la porta d'entrada. Finalment, la Policia ha entrat a l'habitatge de la família, que ha començat a buidar-la dels seus estris personals i a traslladar-los al carrer, ajudats per membres de la plataforma Stop Desnonaments.

"No ens quedarem al carrer, ni els Serveis socials s'emportaran els nostres fills, perquè jo sóc mare i no he vingut ací per a tenir problemes amb la Justícia", ha declarat als periodistes la mare de la família, Ismara Sánchez, minuts després d'haver abandonat el seu habitatge.

La família es va traslladar a l’Estat espanyol el 2011, gràcies a un pla en el qual participaven l'Església catòlica i el Govern espanyol, per evacuar de Cuba diversos dissidents polítics. Segons ha explicat un amic dels afectats, Juan Francisco Marimón, amb aquest pla van arribar més de sis-centes famílies cubanes, a les quals se'ls va prometre un permís de residència i treball durant cinc anys, i una ajuda econòmica d'uns 300 euros mensuals.

Marimón ha aclarit que aquesta família gaudeix d'un règim de protecció subsidiària, com a "refugiats polítics", ja que a Cuba pertanyien a un "moviment cívic nacional", motiu pel qual van estar "empresonats set anys i mig".

"Quan arribàrem, el propi ambaixador ens va dir que mentre no tinguérem treball, ens donarien una ajuda econòmica del Fons Europeu per als Refugiats", segons Marimón. No obstant açò, els afectats pel desnonament no van aconseguir trobar treball i van deixar de pagar el lloguer del seu habitatge el passat mes de juliol, la qual cosa ha motivat l'execució del seu desallotjament.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid